Greenwayfood

by Petr Klíma

Kopřivová polévka s cizrnou

Kopřivová polévka s cizrnou

Jarní kopřivy rostou všude kam se podíváte, bylo by hřích jejich potenciálu nevyužít. Důležité je vybrat vhodné místo, kde si kopřivy natrhat. Určitě dost daleko od pesticidy znečištěných polí, také v místě, kde se venčí psi nebude úplně ideální, to však snad ale...
Harissa hummus se sušenými rajčaty

Harissa hummus se sušenými rajčaty

Kořenící směs nebo spíše pikantní pasta Harissa se používá ve světě velice běžně, u nás se používá jenom zřídka. Koření je jemně pikantní a tak je dobře použitelné především v orientálních receptech. Sonnentor tuto směs zařadil mezi novinky v minulém roce a já od té...
Řepné ragú s hokaido a rozmarýnem

Řepné ragú s hokaido a rozmarýnem

Výborně nasládlé ragú, které tvoří převážně tuzemské suroviny a není jich moc. Pokrm je jednoduchý a pečená dýně mu dodá skvělou a sytou chuť. Suroviny pro tento pokrm seženeme nejčerstvější a za dobrou cenu koncem srpna. Není však problém je sehnat uskladněné i během...
Brokolicový salát s kořeněnými kešu ořechy

Brokolicový salát s kořeněnými kešu ořechy

Koření pěti vůní je malý zázrak v mojí kuchyni. Tuto voňavou směs používám už roky, především do asijsky laděných jídel. Od minulého roku je navíc k dostání i v bio kvalitě a jak jinak než v Soonnentoru. Pět vůní znamená pět druhů koření, fenykl, anýz, hřebíček,...
Jáhlový kakaový pudink s ovocem

Jáhlový kakaový pudink s ovocem

Pudink vyrobený z jáhel je velice zdravá svačinka na podstavě makrobiotické stravy. Tento recept vám opět ukáže cestu, jak zdravě a velice výživné a chutné mohou být pamlsky z obilovin bez cukru. Kromě jáhel jsem do receptu cíleně zařadil výživnou mořskou řasu agar...