PK | Bře 16, 2024 |
Jarní kopřivy rostou všude kam se podíváte, bylo by hřích jejich potenciálu nevyužít. Důležité je vybrat vhodné místo, kde si kopřivy natrhat. Určitě dost daleko od pesticidy znečištěných polí, také v místě, kde se venčí psi nebude úplně ideální, to však snad ale...
PK | Led 27, 2024 |
Kořenící směs nebo spíše pikantní pasta Harissa se používá ve světě velice běžně, u nás se používá jenom zřídka. Koření je jemně pikantní a tak je dobře použitelné především v orientálních receptech. Sonnentor tuto směs zařadil mezi novinky v minulém roce a já od té...
PK | Led 12, 2024 |
Výborně nasládlé ragú, které tvoří převážně tuzemské suroviny a není jich moc. Pokrm je jednoduchý a pečená dýně mu dodá skvělou a sytou chuť. Suroviny pro tento pokrm seženeme nejčerstvější a za dobrou cenu koncem srpna. Není však problém je sehnat uskladněné i během...
PK | Lis 18, 2023 |
Koření pěti vůní je malý zázrak v mojí kuchyni. Tuto voňavou směs používám už roky, především do asijsky laděných jídel. Od minulého roku je navíc k dostání i v bio kvalitě a jak jinak než v Soonnentoru. Pět vůní znamená pět druhů koření, fenykl, anýz, hřebíček,...
PK | Lis 3, 2023 |
Pudink vyrobený z jáhel je velice zdravá svačinka na podstavě makrobiotické stravy. Tento recept vám opět ukáže cestu, jak zdravě a velice výživné a chutné mohou být pamlsky z obilovin bez cukru. Kromě jáhel jsem do receptu cíleně zařadil výživnou mořskou řasu agar...