Greenwayfood

by Petr Klíma

Kopřivová polévka s medvědím česnekem

Kopřivová polévka s medvědím česnekem

Tak kopřivy už nějakou chvíli rostou! Ty krásný malý, mlaďoučký, tmavě zelený. Jedna z prvních průkopníků z říše bylin, které volně rostou skoro všude. S medvědím česnekem nám vždy dávají signál přicházejícího jara. Jejich využití v domácnosti je mnohostranné. Jak...
Kopřivová pomazánka s růžovým pepřem

Kopřivová pomazánka s růžovým pepřem

Jednou jsem ochutnal kozí žervé, v němž bylo použito zajímavé koření, které jsem zprvu nemohl rozpoznat. Byl jím růžový pepř, je zajímavě nasládle aromatický, v této pomazánce vkusně doplňuje další suroviny. Víte však, že toto koření vlastně pepř ani není? Je to...
SLEVOVÝ KÓD na kaši Tsampu

SLEVOVÝ KÓD na kaši Tsampu

Věděli jste že právě nyní vrcholí sezona krvavých pomerančů? Domovem těchto neobvykle zbarvených citrusů je nedaleká Sicílie. Jeho chuť je o něco sladší než klasické pomeranče, především však obsahuje významní antioxidant Anthocyanin, který společně dalšími vitamíny...
Čirokové sušenky s čokoládou a mořskou solí

Čirokové sušenky s čokoládou a mořskou solí

Šťavnaté bezlepkové sušenky pro každou příležitost ze surovin, které stojí určitě za povšimnutí. Dobře vyvážená chuť sladké sušenky, hořké čokolády se slaným konce panenské mořské soli. Velice zdravá čiroková mouka (pěstovaná v ČR k sehnáni u Probia) disponuje vysokým...
Houbový bourguignon s tempehem

Houbový bourguignon s tempehem

Téměř originální francouzský recept pocházející z Burgund v netradiční podobě bohaté omáčky, s chutí několika druhů hub, uzeného tempehu a baby cibulkami 5 porcí Doba přípravy 60 minut Budeme potřebovat: 120g hlívy ústřičné 120g žampionů 50g sušených hub shitake 2ks...