Greenwayfood

by Petr Klíma

Kopřivy na karí s cizrnou a rajčaty

Kopřivy na karí s cizrnou a rajčaty

Zas tu máme kopřivové recepty a venku je stále trochu chladněji. Proto jsem vybral recept, který trochu zahřeje díky dobrému koření a zázvoru. Do karí omáček vždy rád dávám luštěniny, tentokrát jsem zvolil můj oblíbený beraní roh neboli cizrnu. Toto je trochu líný...
Pečená sezamová petržel s medem a dresinkem

Pečená sezamová petržel s medem a dresinkem

Petržel či pastinák je dle mého názoru nedostatečně využívanou surovinou v našich kuchyních. Já sám jsem v minulosti vytvořil hned několik zajímavých receptů, saláty, polévky a řadu dalších nevšedních pokrmů. Pečená petržel je pro mě běžnou záležitostí, tento recept...
Dýňový kořeněný pohár s kakaovými boby

Dýňový kořeněný pohár s kakaovými boby

Na tento lehký moučník jsem se chystal poměrně dlouho, moje myšlenka postupně zrála, přibývaly různé suroviny, jako jsou kakaové boby, bio pomeranč a pár dalších. Hlavní myšlenkou však byla máslová dýně ve spojení s voňavým zimním koření, přesně naplánované za zimní...
Krémová polévka z pečeného celeru a česneku

Krémová polévka z pečeného celeru a česneku

Počet porcí 5 Doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 1 paličku česneku (asi 7 stroužků) 450 g oloupaného celeru 1 lžička provensálských bylinek panenský olivový olej 1 cibule 3 lžíce jáhel 1 menší brambory /80g/ 2 lžíce citronové šťávy špetka mletého muškátu mořská...
Karí dýňová polévka s červenou čočkou

Karí dýňová polévka s červenou čočkou

Dnes nám polévku navařila naše Julča, je jí trochu líto že nemůže navštěvovat můj kroužek vaření s dětmi, tak zkoušíme i něco více doma. Stačil pouze tento podrobný návod a krásná krémová polévka byla na světě. Jedinečnou chuť polévce dodává upečená dýně a jemné...