Greenwayfood

by Petr Klíma

Grilované tofu s nastavovanou dýňovou kaší

Grilované tofu s nastavovanou dýňovou kaší

Jak jsem už dříve sliboval, že vyzkouším ogrilovat tofu trochu jinak tak také plním. Opět jsem celé jídlo pojal sezonně, přílohu tvoří dýňová kaše nastavovaná jáhlami a také jsem upekl červenou cibuli na rozmarýnu, je to jednoduché a velice dobré. Věnujte také...
Podzimní rajčatový salát s pohankou

Podzimní rajčatový salát s pohankou

  V kuchyni pomalu saháme po dýních, kapustě nebo třeba kořenové zelenině, každopádně na trhu můžeme zakoupit jedny z posledních vyzrálých rajčat, takže musím konečně poodkrýt recept, který jsem v restauraci už několikrát připravoval. Hřejivá pohanka doplněná rajčaty,...
Francouzský salát s hráškem a estragonem

Francouzský salát s hráškem a estragonem

Nacházíme se v období, kdy máme na trzích možnost vybírat z mnoha druhů a barev typicky jarních salátů, kterých si budeme mít možnost užívat přes celé léto. A pro tuto příležitost jsem si pro vás schraňoval krabičku sušeného estragonu od Sonnentor, abych vám ukázal,...
Asijský kadeřávek

Asijský kadeřávek

Vždy když farmáři z Čáslavi vypěstují první kadeřávky, tak se nemohu odpustit připravit tuhle ryze zimní zeleninu tímto způsobem. Ne vždy je nutné připravovat časově a finančně nákladná jídla, přesvědčte se sami. Možná na vaší zahrádce čeká ještě nějaký kadeřávek,...
Pečené fíky vs nová tsampa s čokoládou

Pečené fíky vs nová tsampa s čokoládou

Tento příspěvek je tak trochu recept, ale především malý článek, kde Vám chci opět více přiblížit snídani, která nemá na trhu konkurenci. Možná budete překvapeni, ale já na tuto pozici již dávno právem korunoval pražený mletý ječmen Tsampa Pema, který produkují na...