PK | Říj 3, 2021 |
Možná ani netušíte, že k surovinám raného podzimu patří i sladké kukuřičné klasy. Kukuřice setá se řadí mezi obiloviny, obsahuje velké množství sacharidů, z minerálů hořčík a draslík, jenž prospívají především k dobrému fungovaní srdečně- cévního systému. Pěstovaná je...
PK | Zář 19, 2021 |
Máme tu podzim, stále spoustu výtečné zeleniny k zpracování z letní úrody. A proto jsem opět oprášil osvědčený recept, který dělám velice rád. Naučím vás připravit salát, kterému kromě pohanky dominují upečené lilky, papriky a řadu dalších zajímavých surovin. Mimo...
PK | Srp 29, 2021 |
Při výrobě dýňové polévky každý často sáhne po Hokkaidó, která je jednoduchá na úpravu, výhodou je především to, že se nemusí loupat. Nemohu říci, že to pro mě také není pohodlné, sami v restauraci takovou děláme. Řekl jsem si však, že dám nyní trochu více...
PK | Kvě 30, 2021 |
Klasická rissota se připravují z rýže Arborio, je to krátkozrnný druh rýže japonského původu pěstovaný v Itálii, kde má popularitu v mnoha druzích klasických ,,rissot´´. Výhodou takové rýže je rychlá příprava, každopádně postrádá s porovnáním s rýží celozrnnou...
PK | Kvě 29, 2021 |
Kdo nyní zavítá na farmářské trhy, které jsou konečně v plném proudu, tak by neměl zapomenout koupit svazek českého bílého chřestu na stánku Český chřest, jak jinak než z Hostína u Vojkovic. Já vždy začínám chřestovou sezonu výtečným krémem, který je opět tak trochu...