Greenwayfood

by Petr Klíma

Sezamový ředkvičkový salát

Sezamový ředkvičkový salát

Další surovinou, které bez debat sluší sezam, jsou ředkve jakéhokoliv druhu. Já je nechal jen tak samotné s jarní cibulkou, každopádně je můžete smíchat s jakýmkoliv listovým salátem nebo okurkou, možností je prostě hodně. Na trhu u stánku Milana Jambora jsem vybral...
Jarní hráškový hummus s ředkvičkami a řeřichou

Jarní hráškový hummus s ředkvičkami a řeřichou

Těsně před velikonočními svátky, které se už vážně blíží, si rozmýšlíme co budeme připravovat a hledáme klasické, ale i nové zdravé recepty. Co třeba na Zelený čtvrtek místo špenátu udělat něco neobvyklého? Právě proto přicházím s tímto nevšedním receptem, který má...
Kopřivová polévka s medvědím česnekem

Kopřivová polévka s medvědím česnekem

Tak kopřivy už nějakou chvíli rostou! Ty krásný malý, mlaďoučký, tmavě zelený. Jedna z prvních průkopníků z říše bylin, které volně rostou skoro všude. S medvědím česnekem nám vždy dávají signál přicházejícího jara. Jejich využití v domácnosti je mnohostranné. Jak...
Kopřivová pomazánka s růžovým pepřem

Kopřivová pomazánka s růžovým pepřem

Jednou jsem ochutnal kozí žervé, v němž bylo použito zajímavé koření, které jsem zprvu nemohl rozpoznat. Byl jím růžový pepř, je zajímavě nasládle aromatický, v této pomazánce vkusně doplňuje další suroviny. Víte však, že toto koření vlastně pepř ani není? Je to...
SLEVOVÝ KÓD na kaši Tsampu

SLEVOVÝ KÓD na kaši Tsampu

Věděli jste že právě nyní vrcholí sezona krvavých pomerančů? Domovem těchto neobvykle zbarvených citrusů je nedaleká Sicílie. Jeho chuť je o něco sladší než klasické pomeranče, především však obsahuje významní antioxidant Anthocyanin, který společně dalšími vitamíny...