Greenwayfood

by Petr Klíma

Hlívová polévka s celerem

Hlívová polévka s celerem

Možná si řeknete, že polévku z hlívy ústřičné umí připravit každý. Já mám však pár triků, jak ji udělat trochu jinak a chuťově perfektní. K tomu stačí jen pár neobvyklých surovin, velice rád používám podomácku umletý červený pepř, není vůbec ostrý a je příjemně...
Kaše z praženého ječmene Tsampa

Kaše z praženého ječmene Tsampa

To že u nás v rodině snídáme všemožné druhy obilných kaší s ovocem, jsem už nastínil v tomto výživném článku. Koncem minulého roku se mi však do rukou dostal jeden báječný a velice chutný produkt Tsampa (energie z Himaláje), který má mimo výživy i větší charitativní...
Super-výživné pohankovo-ořechové palačinky

Super-výživné pohankovo-ořechové palačinky

Neustále experimentuji s pohankou, často kupuji celé zrno a s tím následně pracuji. Toto je způsob jak doma dělám palačinky, děti se po nich mohou vážně utlouct i když jsou z pohanky. Část těsta tvoří ořechy a skořice, která výraznou a někomu nepříjemnou chuť pohanky...
Datlová bábovka s mákem a citronem

Datlová bábovka s mákem a citronem

Často se kolem bábovek debatuje, jaké by měla být. Někteří preferují vláčné, někomu nevadí, když je bábovka trochu suchá. U mě musí především splňovat pravidla zdravé výživy, použití vhodného sladidla, část mouky zahrnout mouku celozrnnou, ale také přidat něco...
Ovesná kaše s amarantem a ovocem

Ovesná kaše s amarantem a ovocem

Další velice nápaditou cestou, kde smysluplně využít amarant je do ranních kaší. Není snad potřeba dlouze mluvit o tom, že vaření kaší ke snídani je velice zdravé, ale ne každý je připravuje. Musím říct, že u nás doma se od jisté doby patřičně zabydleli a už si bez...