Greenwayfood

by Petr Klíma

Velikonoční Jidáše

Velikonoční Jidáše

O Velikonocích se kromě mnoha jiných událostí vzpomíná i na jeden méně známý příběh. Jidáš, jeden z 12 původních apoštolů, zradil za třicet stříbrných Ježíše a umožnil tak jeho zatčení. Proto tvar tradičního pečiva- jidášů symbolizuje provaz, na kterém se pak Jidáš ze...
Jarní kopřivové muffiny: 

Jarní kopřivové muffiny: 

Suroviny: 100 g mouka pšeničná bílá hladká 120 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá sůl mořská jemná 100 g uzeného tempehu 100 g mladých kopřiv nebo listového špenátu 2 lžičky prášek kypřicí do pečiva 100 g sýr gouda 2 ks vejce 200 ml podmáslí hrst naťové petržele...
Špaldové muffiny s čokoládou

Špaldové muffiny s čokoládou

Nedávno jsem na Instagramu slíbil, že vám na blog nasdílím recept, na velice chutné a hlavně jednoduché kakaové muffiny. Tento recept, který mimo jiné existuje i ve video podobě,  jsem jsem si zapůjčil v rámci spolupráce s firmou Probio, která podporuje moje vaření s...
Špaldové martinské rohlíčky

Špaldové martinské rohlíčky

Svatého Martina letos oslavíme několikrát, jak doma, v jídelně, tak i s dětmi na pravidelném úterním kroužku. Pro tuto příležitost jsem vytvořil originální recept na klasické svatomartinské rohlíčky. Hlavním partnerem se mi pro tuto událost stal český producent...
Špaldovo-žitná (kroužková) pizza

Špaldovo-žitná (kroužková) pizza

Nový návod na zdravější pizzu přímo u vás doma je tu!  Recept pochází se zeleninové kuchařky a já ho trochu poupravil pro účely kroužku vaření, který nyní vedu na Hanspaulce. Fotografie jsem tentokrát použil z domácí narozeninové oslavy dcery Julie, zde si mimo jiné...