Greenwayfood

by Petr Klíma

Kaše z praženého ječmene Tsampa

Kaše z praženého ječmene Tsampa

To že u nás v rodině snídáme všemožné druhy obilných kaší s ovocem, jsem už nastínil v tomto výživném článku. Koncem minulého roku se mi však do rukou dostal jeden báječný a velice chutný produkt Tsampa (energie z Himaláje), který má mimo výživy i větší charitativní...
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Každý rok přidávám na blog nějaký vánoční recept v podobě klasického cukroví mnou pozměněné verzi, která většinou vychází z nějakého osvědčeného originálu. Tento rok jsem dal opět na recept z notýsku mé mámy, které na svoje pokoleních děděné zápisky nedá dopustit....
Datlová bábovka s mákem a citronem

Datlová bábovka s mákem a citronem

Často se kolem bábovek debatuje, jaké by měla být. Někteří preferují vláčné, někomu nevadí, když je bábovka trochu suchá. U mě musí především splňovat pravidla zdravé výživy, použití vhodného sladidla, část mouky zahrnout mouku celozrnnou, ale také přidat něco...
Ovesná kaše s amarantem a ovocem

Ovesná kaše s amarantem a ovocem

Další velice nápaditou cestou, kde smysluplně využít amarant je do ranních kaší. Není snad potřeba dlouze mluvit o tom, že vaření kaší ke snídani je velice zdravé, ale ne každý je připravuje. Musím říct, že u nás doma se od jisté doby patřičně zabydleli a už si bez...
Medová sakrajda

Medová sakrajda

Tuto staročeskou dobrotu jsem poprvé ochutnal při návštěvě berounských hrnčířských trhů a byl jsem vážně ohromen. Ihned jsem musel zjistit, o co se jedná a pustit se do receptu, který tento moučník přinejmenším přiblíží. Jeho historii a vznik jsem dohledal v...