PK | Lis 28, 2020 |
S příchodem chladných dnů často tíhnu k jídlům s pečenou zeleninou, surovin k výběru je vážně hodně. Kromě kořenové zeleniny máme stále k dispozici nepřeberné odrůdy dýní, k mání je můj milovaný kadeřávek, kapusty, poslední kousky květáku. Ano, z tohoto všeho se dají...
PK | Čvn 23, 2020 |
Abych pravdu řekl, tak moc nepiji slazené nápoje, někdy však udělám výjimku a koupím si ochucenou kombuchu. Nedávno se mi dostal do rukou balík půl litrových lahví kombuchy Long life biotea od Kombucha market k vyzkoušení. Tato kombucha je produkovaná v České...
PK | Úno 17, 2020 |
Šťavnaté bezlepkové sušenky pro každou příležitost ze surovin, které stojí určitě za povšimnutí. Dobře vyvážená chuť sladké sušenky, hořké čokolády se slaným konce panenské mořské soli. Velice zdravá čiroková mouka (pěstovaná v ČR k sehnáni u Probia) disponuje vysokým...
PK | Úno 8, 2020 |
Byly doby, kde jsem dělával falešný tataráček z vařených brambor. Nyní jsem si říkal, že vyzkouším něco nového a tak mě napadla kombinace pohanky a sojového masa. Musím říct, že se to docela povedlo, vyzkoušejte sami. Počet porcí 8 Doba přípravy 50 minut Budeme...
PK | Lis 18, 2019 |
Toto je věc kterou miluji, opět se chuťově vracím do doby, kdy jsem působil v Anglii. Chutney (čatný) pochází z indické kuchyně, jeho obliba je po celém světě, vyrábí se jak ze zeleniny tak z ovoce. Už jednou jsem zde připravoval chutney z broskví, typicky indické,...