Greenwayfood

by Petr Klíma

Špaldovo-žitná (kroužková) pizza

Špaldovo-žitná (kroužková) pizza

Nový návod na zdravější pizzu přímo u vás doma je tu!  Recept pochází se zeleninové kuchařky a já ho trochu poupravil pro účely kroužku vaření, který nyní vedu na Hanspaulce. Fotografie jsem tentokrát použil z domácí narozeninové oslavy dcery Julie, zde si mimo jiné...
Tartaletky s kešu krémem a meruňkami

Tartaletky s kešu krémem a meruňkami

S příchodem teplých letních dnů tíhneme k osvěžujícím moučníkům. A proto jsem si dovolil naservírovat tyto krásné, chutné ale hlavně osvěžující košíčky, plné dobrých a velice zdravých surovin. 18 tartaletek Doba přípravy 60 minut Budeme potřebovat: košíčky 1,2 lžičce...
Středomořský zelný salát

Středomořský zelný salát

Asi znáte různé druhy zelných salátů, já mám hodně oblíbený třeba s koprem nebo mrkví, to jsou osvědčené kombinace. Rád u těchto salátů zelí nasolím, také pomačkám, aby změklo a pustilo trochu šťávu. Někdy však zelí nemačkám, především proto, aby salát vypadal stále...
Čirokové sušenky s čokoládou a mořskou solí

Čirokové sušenky s čokoládou a mořskou solí

Šťavnaté bezlepkové sušenky pro každou příležitost ze surovin, které stojí určitě za povšimnutí. Dobře vyvážená chuť sladké sušenky, hořké čokolády se slaným konce panenské mořské soli. Velice zdravá čiroková mouka (pěstovaná v ČR k sehnáni u Probia) disponuje vysokým...
Flor de Sal a výtečná pečená zelenina v podzimním salátu

Flor de Sal a výtečná pečená zelenina v podzimním salátu

S příchodem chladných dnů často tíhnu k jídlům s pečenou zeleninou, surovin k výběru je vážně hodně. Kromě kořenové zeleniny máme stále k dispozici nepřeberné odrůdy dýní, k mání je můj milovaný kadeřávek, kapusty, poslední kousky květáku. Ano, z tohoto všeho se dají...