Greenwayfood

by Petr Klíma

Kopřivová pomazánka s růžovým pepřem

Kopřivová pomazánka s růžovým pepřem

Jednou jsem ochutnal kozí žervé, v němž bylo použito zajímavé koření, které jsem zprvu nemohl rozpoznat. Byl jím růžový pepř, je zajímavě nasládle aromatický, v této pomazánce vkusně doplňuje další suroviny. Víte však, že toto koření vlastně pepř ani není? Je to...
Tofu pomazánka  s pečenou červenou cibulí

Tofu pomazánka s pečenou červenou cibulí

Receptů na vychytané pomazánky není nikdy dost, obzvláště těch neobvyklých. Jelikož jsem nedávno na Instagramu avizoval, že se během podzimu zaměřím na to, jak zpracovat v kuchyni cibuli, tento recept musí přijít jako první. Inspirace opět přichází z naší dejvické...
Bezva-jíčková  pomazánka

Bezva-jíčková pomazánka

  Pomazánka od nepoznání od klasické vaječné. Právě v předvelikonočním čase se tato pomazánka bude nejvíce hodit. Opět zde najdete surovinu zvanou černá sůl – kala namak nebo také sanchal – jak jí v Indii nebo Pákistánu nazývají. Ve skutečnosti vůbec černá...
Pohankový tataráček

Pohankový tataráček

Byly doby, kde jsem dělával falešný tataráček z vařených brambor. Nyní jsem si říkal, že vyzkouším něco nového a tak mě napadla kombinace pohanky a sojového masa. Musím říct, že se to docela povedlo, vyzkoušejte sami. Počet porcí 8 Doba přípravy 50 minut Budeme...
Pečená hrušková povidla

Pečená hrušková povidla

Letos jsem se pustil do zavařování marmelád, džemů ale také povidel. Nakonec mám na kontě 6 druhů, některé jsem dělal i dvakrát. Nesmí chybět jahoda, třešeň, broskev, švestková povidla a nakonec přišly na řadu hrušky. V názvu najdete povidla, já znal teda doposud...