Greenwayfood

by Petr Klíma

Chipsy z kadeřávku

Chipsy z kadeřávku

Máme tu konec ledna, počasí venku nic moc, každopádně je tu více prostoru experimentovat se surovinami v kuchyni. Mezi klasickou zimní surovinu bezesporu patří kapusta, k sehnání je jak klasická hlávka, náhodně i růžičková, ale je tu i kapusta kadeřavá, kterou možná...
Jarní hráškový hummus s ředkvičkami a řeřichou

Jarní hráškový hummus s ředkvičkami a řeřichou

Těsně před velikonočními svátky, které se už vážně blíží, si rozmýšlíme co budeme připravovat a hledáme klasické, ale i nové zdravé recepty. Co třeba na Zelený čtvrtek místo špenátu udělat něco neobvyklého? Právě proto přicházím s tímto nevšedním receptem, který má...
Nudle SOBA s pečeným lilkem a čerstvým MANGEM

Nudle SOBA s pečeným lilkem a čerstvým MANGEM

Tento recept pochází z knihy HOJNOST, kterou napsal je  Yotam Ottolenghi. Několik surovin jsem mírně obměnil, ale myslím, že na chuti se nic nezmění. Trochu odlišná je i úprava lilku a navíc jsem přidal fenykl, který skvěle ladí s čerstvým mangem. Více o této knize...
Omáčka SWEET CHILLI

Omáčka SWEET CHILLI

Omáčku sweet chilli dostanete jako přílohu k mnoha asijským pokrmům, především však k jarním zeleninovým závitkům. Lze ji samozřejmě koupit, ale to není úplně ono. Tento recept na ryze thajskou omáčku je bez zbytečných konzervačních látek, chutě jsou náramně slazené,...
Pečené mladé mrkvičky s pestem

Pečené mladé mrkvičky s pestem

Možná si řeknete: pečená mrkev – na tom nic není a pesto, to jsme dělali už několikrát, nic zvláštního a neobyčejného. Ale není to jen takové obyčejné pesto. Dostal jsem od mého farmáře z Čáslavi krásný svazek mrkve a tak jsem tápal, co s ním vymyslet. Především...