Greenwayfood

by Petr Klíma

Bílý chřest s hořčičnou omáčkou a mandlemi

Bílý chřest s hořčičnou omáčkou a mandlemi

 Chřest je pro mě jednou z luxusnějších surovin v kuchyni. Jako první ihned na jaře většinou přichází chřest bílý. Můžu říct, že se velice dobře doplňuje se smetanou, jako třeba v tomto receptu. Ke mně se dostal krásný svazek, byl jsem jako jeden z prvních odběratelů...
Falešný vajíčkový salát s kapary

Falešný vajíčkový salát s kapary

Vaječný salát jsme jedli vždy po Velikonocích. Bylo ho tolik, až nám lezl i z uší 🙂 . Tento salát je nejen chutný, ale také velice lehký. A opět budete překvapeni, že „voní“ po vajíčkách, i když tam žádné není. Jak je to možné? No přece díky černé soli. Ta tuto „vůni“...
Pomazánka z máčené pohanky  a slunečnice se sušenými rajčátky

Pomazánka z máčené pohanky a slunečnice se sušenými rajčátky

Že se pohanka za každou cenu nemusí vařit, nejspíš každý jen tak netuší. Zde je jednoduchý návod, jak si udělat pomazánku, ve které je zachována spousta živin. 1 větší polévková miska pomazánky doba máčení 12 hodin doba přípravy 10 minut Budeme potřebovat: 200 g...