Greenwayfood

by Petr Klíma

Jídlo a pití v pravěku a středověku- Magdalena Beranová /Academia/

Jídlo a pití v pravěku a středověku- Magdalena Beranová /Academia/

Nejprve bych podotknul, že se tentokrát nejedná o kuchařku v pravém slova smyslu, i když na konci kniha obsahuje několik receptů a tipů ze starých dob. Už proto jsem si také tuto knihu koupil. Velice rád z této pasáže čerpám, i když recepty nejsou bezmasé. Jak již...
Kopřivové placičky

Kopřivové placičky

Tak už se nám snad pomalu blíží jaro a s ním také nejvýznamnější křesťanské svátky roku velikonoce. A to si žádá pohlédnout se po nějakém nevšedním receptu, který bychom si mohli připravit. Co třeba vyzkoušet tyto placičky. Quinoa, ale také tsampa (pražená ječná...
Avokádové toasty s vejci

Avokádové toasty s vejci

Tak trochu jiná vajíčková pomazánka jakou známe, navíc s kořením UMAMI , které vám tuto pomazánku obzvláštní. Počet porcí 2 Doba přípravy 20 Suroviny: 2 bio vejce 1 zralé avokádo 4 lžíce smetanového jogurtu 2 lžíce olivového oleje 2 lžičky koření Umami 1 lžička mořské...
Kroužek vaření- valentýnská srdce

Kroužek vaření- valentýnská srdce

Tentokrát si děti na kroužku kromě pečení jednoduchých sušenek, měli možnost osvojit i zdobení, které není zas tak běžné. sami nakoukněte na fotky, jak se vedlo a také můžete sami vyzkoušet z tohoto receptu.        ...
Valentýnská máslová srdíčka

Valentýnská máslová srdíčka

Na den sv. Valentýna, který se nám blíží, by bylo dobré vymyslet něco originálního a hlavně krásného. A proto jsem se opět rozhodl tento úkol vymyslet s dětmi doma i na kroužku vaření. Vytvořili jsme tyto krásně barevné sušenky, které potěší kohokoliv, koho máte rádi,...