Greenwayfood

by Petr Klíma

Těstovinový salát s medvědím česnekem

Těstovinový salát s medvědím česnekem

Salát a nebo také výtečná příloha, která voní jarem. Skvělý recept nabitý chutí a vitamíny, jako stvořený na velikonoční stůl. V první řadě se pustíme do skvělého pesta z medvědího česneku, není na tom nic složitého, chce to jen pár klíčových surovin a dobrý mixer....
Banánový chlebík s vlašskými ořechy

Banánový chlebík s vlašskými ořechy

Tento jednoduchý a rychlý moučník se u nás doma stal hitem, žádné mléko žádné vejce ale hlavně bez cukru, to zní jako výzva co myslíte? Velice dobrý způsob, jak v domácnosti využít nadbytek zralých banánů. Já většinou kupuji banány v bio kvalitě v Lidlu, tam je mají...
Restované asijské ředkvičky s arašídy a sezamem

Restované asijské ředkvičky s arašídy a sezamem

Ředkvičky jsem doposud jedl pouze v salátu nebo na chlebu s pomazánkou. Poprvé jsem je zkusil podusit v asijském duchu a nedopadlo to vůbec zle. Navíc to trvalo jen chvíli a měl jsem na stole výtečný a lehoučký oběd pro dva. 2 porce Doba přípravy 30 minut+ marinovaní...
Nákupy v nouzovém stavu za Prahou a domácí kváskový chléb

Nákupy v nouzovém stavu za Prahou a domácí kváskový chléb

Deset let jsem byl zvyklý pondělí až pátek (teda když opomenu to, že jsem v sezoně často trávil sobotní rána na trhu) jezdit do naší dejvické restaurace, která mi kromě mých kuchařských povinností směrem k zákazníkům, poskytovala i formu kvalitního nákupu zdravých...
Komunitní večeře je zpět….

Komunitní večeře je zpět….

Nedávno jsme opět uspořádali ve školní jídelně na Hanspaulce večeři pro rodiče, sousedy a celkově přátele školy. Tahle akce běží již třetím rokem, jedna z prvních večeří byla velice populární svatomartinská husa, od té doby se tato událost stala velice populární a...