Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroupový salát s čočkou a kysaným zelím

,
Kroupový salát s čočkou a kysaným zelím


Tento salát by možná mohl působit nudně a stroze, ale není tomu tak. Je šťavnatý, vydatný, osvěžující, ale hlavně plný vitamínu, které jsou vždy k nezaplacení.

Počet porcí 4
Doba přípravy 40 minut

Budeme potřebovat:
120 g ječných krup
60 g červené čočky neloupané
250 g kysaného bílého zelí
½ červené cibule
olivový olej
2 lžičky dijonské hořčice
jarní cibulka a petrželka
mořská sůl
mletý pepř

Návod:

  1. Kroupy je dobré si den předem namočit, zkrátí se doba vaření, uvařte je v hrnci v osolené vodě, trvá to 30-40 minut. Propláchněte studenou vodou (neslepí se) a vsypte do větší mísy. To samé udělejte s čočkou, ta může být uvařená na skus, trvá to asi 10 minut.
  2. Do mísy s kroupami a čočkou vsypeme překrájené zelí a trochou nálevu ze zelí, na jemno nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a cibulku, osolíme, ochutíme pepřem, zalijeme olejem a celé zamícháme.

    Můj tip: do salátu lze vmíchat i na pánvi s olejem orestovaný rostlinný párek.

Dovednosti

Zveřejněno

7.5.2020

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share This