Greenwayfood

by Petr Klíma

Ledový salát s opečeným tofu a koprem

Ledový salát s opečeným tofu a koprem

Další lehký salát, tentokrát z ledového salátu, ten seženete bez problémů skoro všude. Navíc pokud si dáte práci a seženete i tofu potažmo řecké salátové koření od Sonnentor, tak vytvoříte tento jednoduchý, výživný, ale na druhou stranu dietní salát. Počet porcí 2...
Těstovinový salát s medvědím česnekem

Těstovinový salát s medvědím česnekem

Salát a nebo také výtečná příloha, která voní jarem. Skvělý recept nabitý chutí a vitamíny, jako stvořený na velikonoční stůl. V první řadě se pustíme do skvělého pesta z medvědího česneku, není na tom nic složitého, chce to jen pár klíčových surovin a dobrý mixer....
Pohankový salát s celerem a sušenými rajčátky

Pohankový salát s celerem a sušenými rajčátky

Nový recept, který jsem připravil do pořadu Sama doma. Tématem byly recepty z pohanky a jelikož se mi při zkoušení tento zimní salát vážně povedl, tak nemohl na natáčené chybět. Suroviny: 70 g světlé pohanky ¼ čerstvého celeru ½ jablka 2 hrstky sušených rajčat v oleji...
Celerový salát s praženými lískovými ořechy

Celerový salát s praženými lískovými ořechy

Teplé dny a přicházející léto si bude žádat nové a nevšední recepty, které obohatí váš stůl. Proto opět posílám tento zajímavý celerový salát s praženými oříšky a směsí řeckých bylin, které seženete jak jinak něž od Sonnetoru.. Počet porcí 4 svačinové Doba přípravy 50...
Brokolicový salát s kořeněnými kešu ořechy

Brokolicový salát s kořeněnými kešu ořechy

Koření pěti vůní je malý zázrak v mojí kuchyni. Tuto voňavou směs používám už roky, především do asijsky laděných jídel. Od minulého roku je navíc k dostání i v bio kvalitě a jak jinak než v Soonnentoru. Pět vůní znamená pět druhů koření, fenykl, anýz, hřebíček,...