Greenwayfood

by Petr Klíma

Zpracování hrušek, aneb jak na jednoduchý hruškový kompot.

Zpracování hrušek, aneb jak na jednoduchý hruškový kompot.

Letošní rok opět svědčil jablíčkům, hruškám, ale také ořechům.  S příchodem podzimu, jsem se jízdou na kole poohlídnul, kde co roste. A tak jsme pravidelně vyráželi za sklizní plodů, které nám matka příroda připravila. Ořechu máme pěknou zásobu, jablíčka do štrúdlů či...
Kimchi (trochu jinak) s houbičkami shitake a řasou wakame

Kimchi (trochu jinak) s houbičkami shitake a řasou wakame

Už mi to tu snad někdo psal, že na internetu je tisíce receptů na kimchi, asi mu to nějak vadilo, že o tom každej píše. Já tu fakt jeden recept už mám, dokonce má tento recept svoje výsostní místo v zeleninové kuchařce. Pár lidí mi psalo, že ho podle mě dělá a že mu...
Kroupový salát s čočkou a kysaným zelím

Kroupový salát s čočkou a kysaným zelím

Tento salát by možná mohl působit nudně a stroze, ale není tomu tak. Je šťavnatý, vydatný, osvěžující, ale hlavně plný vitamínu, které jsou vždy k nezaplacení. Počet porcí 4 Doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat: 120 g ječných krup 60 g červené čočky neloupané 250...
KIMCHI- korejský kvašený salát

KIMCHI- korejský kvašený salát

Tento pokrm je u nás už pár let velkým hitem zdravé výživy. Když jsem ho poprvé ochutnal, vážně mě nadchl. Jeho předností je pikantní chuť a především zdraví a tělu prospěšné účinky. Většinou funguje jako příloha, salát k hlavnímu chodu. Kimchi k nám docestovalo...
Francouzský zelný salát  s fazolkami a paprikou

Francouzský zelný salát s fazolkami a paprikou

Abych pravdu řekl, tak moc nevím, jaký zelný salát se vyrábí ve Francii. Každopádně vím, že do francouzské kuchyně bezesporu patří hořčice, zelené fazolky nebo bylinka estragon. No a tak trochu náhodně vznikl tento jednoduchý salát. Rád bych také doporučil, do...