Greenwayfood

by Petr Klíma

Flor de Sal a výtečná pečená zelenina v podzimním salátu

Flor de Sal a výtečná pečená zelenina v podzimním salátu

S příchodem chladných dnů často tíhnu k jídlům s pečenou zeleninou, surovin k výběru je vážně hodně. Kromě kořenové zeleniny máme stále k dispozici nepřeberné odrůdy dýní, k mání je můj milovaný kadeřávek, kapusty, poslední kousky květáku. Ano, z tohoto všeho se dají...
Čočkový salát s brusinkami, ořechy a rukolou

Čočkový salát s brusinkami, ořechy a rukolou

Nedávno jsem inspirativně zabrousil ve své bohaté sbírce kuchařek a jako první mi do oka padla Recyklovaná kuchař Jitky Rákosnikové, které vyšla nadčasově na jaře 2018 v nakladatelství Smart Press. Vzpomínám si dokonce že tehdy jsem mohl být i při jejím křtu v pražské...
Zpracování hrušek, aneb jak na jednoduchý hruškový kompot.

Zpracování hrušek, aneb jak na jednoduchý hruškový kompot.

Letošní rok opět svědčil jablíčkům, hruškám, ale také ořechům.  S příchodem podzimu, jsem se jízdou na kole poohlídnul, kde co roste. A tak jsme pravidelně vyráželi za sklizní plodů, které nám matka příroda připravila. Ořechu máme pěknou zásobu, jablíčka do štrúdlů či...
Kroupový salát s čočkou a kysaným zelím

Kroupový salát s čočkou a kysaným zelím

Tento salát by možná mohl působit nudně a stroze, ale není tomu tak. Je šťavnatý, vydatný, osvěžující, ale hlavně plný vitamínu, které jsou vždy k nezaplacení. Počet porcí 4 Doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat: 120 g ječných krup 60 g červené čočky neloupané 250...
Kimchi (trochu jinak) s houbičkami shitake a řasou wakame

Kimchi (trochu jinak) s houbičkami shitake a řasou wakame

Už mi to tu snad někdo psal, že na internetu je tisíce receptů na kimchi, asi mu to nějak vadilo, že o tom každej píše. Já tu fakt jeden recept už mám, dokonce má tento recept svoje výsostní místo v zeleninové kuchařce. Pár lidí mi psalo, že ho podle mě dělá a že mu...