Greenwayfood

by Petr Klíma

Řepný salát s hořčicí, kapary a vlašskými ořechy

, ,
Řepný salát s hořčicí, kapary a vlašskými ořechy

Možná si řeknete že na salátu z řepy není žádná věda, ale budete se mýlit. Tento recept z naší restaurace jsem vám sepsal a nafotil z jednoho důvodu. Je jedinečný tím, že řepa je salátu úplně syrová což jsem před příchodem do Prahy nikdy snad nejedl. Takto je salát o dost výživnější něž třeba z řepy předvařené či pečené. V receptu mimo jiné dominuje hořčičná zálivka, která salátu dodává výraznou  a ojedinělou chuť, doporučuji vyzkoušet zakoupit tento druh plnotučné hořčice od Natural Jihlava, která je o chlup zdravější, než klasické konvenční hořčice ze supermarketů, rádi ji používáme i u nás v restauraci.

Počet porcí 4 přílohové

Doba přípravy: 20 minut

Budeme potřebovat:
500 g červené řepy
2 lžíce nakládaných kaparů
vlašské ořechy
hrstka hladké petrželky nebo pažitky
zálivka
1 velká lžíce plnotučné hořčice 
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
(já použil tento s tymiánem)
1 utřený stroužek česneku
½ lžičky mořské soli
nebo solného květu
špetka mletého pepře

Návod:

  1. Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.

  2. Umícháme si ze všech surovin zálivku, přidejte i trochu vlažné vody, aby se se suroviny dobře rozmíchali a spojili.

  3. Zálivku přidáme do mísy z řepou, přisypeme kapary, na hrubo nasekané ořechy a nasekanou petrželku. Zamíchame a naservírujeme, opět můžeme posypat ořechy a petrželkou.

    Můj tip: do salátu můžeme také vyzkoušet přidat najemno nastrouhaný čerstvý křen nebo kousek jablíčka.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

23.10.2021

Share This