Greenwayfood

by Petr Klíma

Miso KEDLUBNOVÁ polévka  s restovanými žampiony

Miso KEDLUBNOVÁ polévka s restovanými žampiony

1 Nová jarní inspirace s použitím hrachového misa od Kojibakers, o kterém jsme Vám psal v tomto článku. myslí že je fajn vyzkoušet rize japonsky produkt, vyráběný nedaleko prahy a z lokálních surovin. Počet porcí 4 Doba přípravy 40 Budeme potřebovat: 1 větší kedlubna...
JAHODOVÉ knedlíky z jáhel a rýže

JAHODOVÉ knedlíky z jáhel a rýže

Jahodová sezona v plném proudu a to si žádá pár dobrejch receptů, co myslíte? A tak mi to nedalo vyzkoušet pro vás nějakou novinku v podobě skvělých bezlepkových knedlíků z neobvyklých, ale hlavně přirozených surovin. Počet porcí: 4-5 Doba přípravy 1 hodinu Budeme...
Jáhly s cibulí a špenátem na kurkumě

Jáhly s cibulí a špenátem na kurkumě

Tento recept vám nedá moc práce, ale také na něj nebudete potřebovat kupu ingrediencí. Funguje jako samostatné lehké jídlo, avšak může sloužit i jako vhodná příloha k čemukoliv. Je více způsobu jak vařit jáhly. Pokud chceme dělat kaši, dezerty anebo jáhly třeba použít...
Restované asijské ředkvičky s arašídy a sezamem

Restované asijské ředkvičky s arašídy a sezamem

Ředkvičky jsem doposud jedl pouze v salátu nebo na chlebu s pomazánkou. Poprvé jsem je zkusil podusit v asijském duchu a nedopadlo to vůbec zle. Navíc to trvalo jen chvíli a měl jsem na stole výtečný a lehoučký oběd pro dva. 2 porce Doba přípravy 30 minut+ marinovaní...
Bezva-jíčková  pomazánka

Bezva-jíčková pomazánka

  Pomazánka od nepoznání od klasické vaječné. Právě v předvelikonočním čase se tato pomazánka bude nejvíce hodit. Opět zde najdete surovinu zvanou černá sůl – kala namak nebo také sanchal – jak jí v Indii nebo Pákistánu nazývají. Ve skutečnosti vůbec černá...