Greenwayfood

by Petr Klíma

Řepné ragú s hokaido a rozmarýnem

Řepné ragú s hokaido a rozmarýnem

Výborně nasládlé ragú, které tvoří převážně tuzemské suroviny a není jich moc. Pokrm je jednoduchý a pečená dýně mu dodá skvělou a sytou chuť. Suroviny pro tento pokrm seženeme nejčerstvější a za dobrou cenu koncem srpna. Není však problém je sehnat uskladněné i během...
Karí dýňová polévka  s červenou čočkou a arašídy

Karí dýňová polévka s červenou čočkou a arašídy

Při výrobě dýňové polévky každý často sáhne po Hokkaidó, která je jednoduchá na úpravu, výhodou je především to, že se nemusí loupat. Nemohu říci, že to pro mě také není pohodlné, sami v restauraci takovou děláme.  Řekl jsem si však, že dám nyní trochu více...
Francouzský salát s hráškem a estragonem

Francouzský salát s hráškem a estragonem

Nacházíme se v období, kdy máme na trzích možnost vybírat z mnoha druhů a barev typicky jarních salátů, kterých si budeme mít možnost užívat přes celé léto. A pro tuto příležitost jsem si pro vás schraňoval krabičku sušeného estragonu od Sonnentor, abych vám ukázal,...
Chřestové rissoto

Chřestové rissoto

Klasická rissota se připravují z rýže Arborio, je to krátkozrnný druh rýže japonského původu pěstovaný v Itálii, kde má popularitu v mnoha druzích klasických ,,rissot´´. Výhodou takové rýže je rychlá příprava, každopádně postrádá s porovnáním s rýží celozrnnou...
Chřestový krém s jáhlami

Chřestový krém s jáhlami

Kdo nyní zavítá na farmářské trhy, které jsou konečně v plném proudu, tak by neměl zapomenout koupit svazek českého bílého chřestu na stánku Český chřest, jak jinak než z Hostína u Vojkovic. Já vždy začínám chřestovou sezonu výtečným krémem, který je opět tak trochu...