Greenwayfood

by Petr Klíma

Mrkvovo-pomerančová polévka s červenou čočkou

Mrkvovo-pomerančová polévka s červenou čočkou

Další inspirací, kterou jsem pro vás vybral ze své sbírky kuchařek je recept na polévku mikrobioložky a odbornice na výživu  Ivany Stenzlové z knihy Dej tělu šanci. V její první publikaci (nyní má i druhou Šance pro ženu 40+) podává vysvětlení funkčního metabolismu a...
Tofu s mrkví na růžovém pepři  s pohankovými nočky

Tofu s mrkví na růžovém pepři s pohankovými nočky

V toto receptu si vyzkoušíte dvě věci najednou. V první řadě jak smysluplně využít můj oblíbený růžový pepř, takový pepř vůbec nepálí a spolu s rajčaty vytváří nevšední chuť, nemusíte se proto bát, pokud nejste vyznavači pikantních jídel. V druhém případě dáme...
Flor de Sal a výtečná pečená zelenina v podzimním salátu

Flor de Sal a výtečná pečená zelenina v podzimním salátu

S příchodem chladných dnů často tíhnu k jídlům s pečenou zeleninou, surovin k výběru je vážně hodně. Kromě kořenové zeleniny máme stále k dispozici nepřeberné odrůdy dýní, k mání je můj milovaný kadeřávek, kapusty, poslední kousky květáku. Ano, z tohoto všeho se dají...
Čočkový salát s brusinkami, ořechy a rukolou

Čočkový salát s brusinkami, ořechy a rukolou

Nedávno jsem inspirativně zabrousil ve své bohaté sbírce kuchařek a jako první mi do oka padla Recyklovaná kuchař Jitky Rákosnikové, které vyšla nadčasově na jaře 2018 v nakladatelství Smart Press. Vzpomínám si dokonce že tehdy jsem mohl být i při jejím křtu v pražské...
Tofu pomazánka  s pečenou červenou cibulí

Tofu pomazánka s pečenou červenou cibulí

Receptů na vychytané pomazánky není nikdy dost, obzvláště těch neobvyklých. Jelikož jsem nedávno na Instagramu avizoval, že se během podzimu zaměřím na to, jak zpracovat v kuchyni cibuli, tento recept musí přijít jako první. Inspirace opět přichází z naší dejvické...