PK | Dub 16, 2023 |
Nedávno jsem dětem v jídelně na jídelníček zařadil tyto úžasné letní zeleninové závitky Nem cuốn (gỏi cuốn). Byla to opět velká výzva, nikdy jsem takové množství závitků vlastně nedělal, navíc zde visela otázka, budou něco takové děti jíst? Za mě to dopadlo velice...
PK | Bře 10, 2023 |
Jarní kopřivy rostou všude kam se podíváte, bylo by hřích jejich potenciálu nevyužít. Důležité je vybrat vhodné místo, kde si kopřivy natrhat. Určitě dost daleko od pesticidy znečištěných polí, také v místě, kde se venčí psi nebude úplně ideální, to však snad ale...
PK | Bře 5, 2023 |
Jednou jsem ochutnal kozí žervé, v němž bylo použito zajímavé koření, které jsem zprvu nemohl rozpoznat. Byl jím růžový pepř, je zajímavě nasládle aromatický, v této pomazánce vkusně doplňuje další suroviny. Víte však, že toto koření vlastně pepř ani není? Je to...
PK | Bře 3, 2023 |
Zas tu máme kopřivové recepty a venku je stále trochu chladněji. Proto jsem vybral recept, který trochu zahřeje díky dobrému koření a zázvoru. Do karí omáček vždy rád dávám luštěniny, tentokrát jsem zvolil můj oblíbený beraní roh neboli cizrnu. Toto je trochu líný...
PK | Úno 4, 2023 |
Petržel či pastinák je dle mého názoru nedostatečně využívanou surovinou v našich kuchyních. Já sám jsem v minulosti vytvořil hned několik zajímavých receptů, saláty, polévky a řadu dalších nevšedních pokrmů. Pečená petržel je pro mě běžnou záležitostí, tento recept...