PK | Dub 5, 2021 |
Tak kopřivy už nějakou chvíli rostou! Ty krásný malý, mlaďoučký, tmavě zelený. Jedna z prvních průkopníků z říše bylin, které volně rostou skoro všude. S medvědím česnekem nám vždy dávají signál přicházejícího jara. Jejich využití v domácnosti je mnohostranné. Jak...
PK | Dub 5, 2021 |
Jednou jsem ochutnal kozí žervé, v němž bylo použito zajímavé koření, které jsem zprvu nemohl rozpoznat. Byl jím růžový pepř, je zajímavě nasládle aromatický, v této pomazánce vkusně doplňuje další suroviny. Víte však, že toto koření vlastně pepř ani není? Je to...
PK | Bře 25, 2021 |
Věděli jste že právě nyní vrcholí sezona krvavých pomerančů? Domovem těchto neobvykle zbarvených citrusů je nedaleká Sicílie. Jeho chuť je o něco sladší než klasické pomeranče, především však obsahuje významní antioxidant Anthocyanin, který společně dalšími vitamíny...
PK | Bře 18, 2021 |
Šťavnaté bezlepkové sušenky pro každou příležitost ze surovin, které stojí určitě za povšimnutí. Dobře vyvážená chuť sladké sušenky, hořké čokolády se slaným konce panenské mořské soli. Velice zdravá čiroková mouka (pěstovaná v ČR k sehnáni u Probia) disponuje vysokým...
PK | Úno 27, 2021 |
Neustále experimentuji s pohankou, často kupuji celé zrno a s tím následně pracuji. Toto je způsob jak doma dělám palačinky, děti se po nich mohou vážně utlouct i když jsou z pohanky. Část těsta tvoří ořechy a skořice, která výraznou a někomu nepříjemnou chuť pohanky...