Greenwayfood

by Petr Klíma

Jáhlový kakaový pudink s ovocem

Jáhlový kakaový pudink s ovocem

Pudink vyrobený z jáhel je velice zdravá svačinka na podstavě makrobiotické stravy. Tento recept vám opět ukáže cestu, jak zdravě a velice výživné a chutné mohou být pamlsky z obilovin bez cukru. Kromě jáhel jsem do receptu cíleně zařadil výživnou mořskou řasu agar...
Raw cuketové špagety s pestem a posypem z ořechů

Raw cuketové špagety s pestem a posypem z ořechů

Tenhle recept je nyní už trochu mimo sezónu, ale nějak mi přišla pod ruku konečně příležitost ho vyzkoušet a hlavně sepsat. A proto dávám na blog jakby náhodou chtěl někdo ještě vyzkoušet. Tento pokrmy byl v minulém týdnu na jídelníčku naší školní jídelny, brzy se...
Řepný salát s hořčicí, kapary a vlašskými ořechy

Řepný salát s hořčicí, kapary a vlašskými ořechy

Možná si řeknete že na salátu z řepy není žádná věda, ale budete se mýlit. Tento recept z naší restaurace jsem vám sepsal a nafotil z jednoho důvodu. Je jedinečný tím, že řepa je salátu úplně syrová což jsem před příchodem do Prahy nikdy snad nejedl. Takto je salát o...
Letní zeleninové závitky (recept)

Letní zeleninové závitky (recept)

Nedávno jsem dětem v jídelně na jídelníček zařadil tyto úžasné letní zeleninové závitky Nem cuốn (gỏi cuốn). Byla to opět velká výzva, nikdy jsem takové množství závitků vlastně nedělal, navíc zde visela otázka, budou něco takové děti jíst? Za mě to dopadlo velice...
Kopřivová pomazánka s růžovým pepřem

Kopřivová pomazánka s růžovým pepřem

Jednou jsem ochutnal kozí žervé, v němž bylo použito zajímavé koření, které jsem zprvu nemohl rozpoznat. Byl jím růžový pepř, je zajímavě nasládle aromatický, v této pomazánce vkusně doplňuje další suroviny. Víte však, že toto koření vlastně pepř ani není? Je to...