Greenwayfood

by Petr Klíma

Podzimní rajčatový salát s pohankou

,
Podzimní rajčatový salát s pohankou

 

V kuchyni pomalu saháme po dýních, kapustě nebo třeba kořenové zelenině, každopádně na trhu můžeme zakoupit jedny z posledních vyzrálých rajčat, takže musím konečně poodkrýt recept, který jsem v restauraci už několikrát připravoval. Hřejivá pohanka doplněná rajčaty, restovaným pórkem, čerstvými bylinkami nebo třeba kapary, které mám opravdu rád. Je pravda, že ne každý má pohanku v oblibě, možná proto, že ji dosud nevyzkoušel třeba v salátu. Jdete do něj?

 

4 svačinové porce
Doba přípravy 45 minut

Budeme potřebovat:
70 g loupané pohanky
1 středně velký pórek
olivový olej
600 g středně velkých libovolně barevných rajčat
2 stroužky česneku
1 lžička mletého římského kmínu
3 lžíce vinného octa (lze použít i balsamico)
1 hrstka nasekané plocholisté petrželky
1 malá hrstka čerstvého oregana
1 hrstka kapary
1 lžička soli

Návod:
1. Pohanku zalijeme 1 a 1/2 násobným množstvím vody a povaříme asi 10 minut. Necháme pod pokličkou asi 15 minut dojít. Vsypeme do větší misky a necháme vychladnout.
2. Pórek opláchneme, nakrájíme na hrubší kostky a na pánvi s rozehřátými 4 lžícemi oleje asi 5 minut restujeme, po vychladnutí přidáme do mísy s pohankou.
3. Rajčata nakrájíme na hrubší kostky, vsypeme do mísy, přidáme zbytek surovin, utřený česnek, osolíme, opět zakápneme trochou oleje a důkladně zamícháme.

 

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

14.11.2019

Share This