Greenwayfood

by Petr Klíma

Podzimní rajčatový salát s pohankou

Podzimní rajčatový salát s pohankou

  V kuchyni pomalu saháme po dýních, kapustě nebo třeba kořenové zelenině, každopádně na trhu můžeme zakoupit jedny z posledních vyzrálých rajčat, takže musím konečně poodkrýt recept, který jsem v restauraci už několikrát připravoval. Hřejivá pohanka doplněná rajčaty,...
Salát z topinamburů se zelenou čočkou a sušenými rajčaty

Salát z topinamburů se zelenou čočkou a sušenými rajčaty

Uvařené topinambury nechutnají za studena vůbec zle, dokazuje to tento salátek, kde je doplňuje výtečná tmavozelená čočka, která je do salátů jako stvořená. Počet porcí 4 Doba přípravy 60 minut Budeme potřebovat: 800 g topinamburů 1 hrstka sušených rajčat 70 g...
Za´atar kedlubnový salát s uzeným tofu

Za´atar kedlubnový salát s uzeným tofu

Na středním východě na kořenící směs Za´atar nedají dopustit. Já ji kupuji v malém arabském obchůdku v Dejvicích, kde vám milá paní koření naváží, přesně kolik si přejete. Všeobecně si vyznavači tohoto koření míchají směs sami, většinou se skládá ze sušeného tymiánu...
Petrželový salát se sušenými rajčátky a bazalkou

Petrželový salát se sušenými rajčátky a bazalkou

Kořenová petržel nemusí být nutně vařená pouze ve vývaru. Vyzkoušejte neobvyklý italsky laděný recept, který je plný vitamínů a minerálních látek, jenž vám pomůže rozšířit obzor ve vaší všední kuchyni. Počet porcí 4 Doba přípravy 60 minut Budeme potřebovat: 400 g...
Křupavý kernoto salát s mungo klíčky

Křupavý kernoto salát s mungo klíčky

Kernoto neboli mechanicky opracované zrno špaldy je považované za velice zdravou a univerzální surovinu napříč všemi stravovacími styly. Vhodné jako příloha, do polévek, karbanátků ale také v salátech, tak jako je tomu v tomto receptu. Zrno špaldy se nemusí máčet,...