Greenwayfood

by Petr Klíma

Harissa kimchi

Harissa kimchi

Možná si řeknete co je to za hloupost dělat kimchi s kořením, které do klasického receptu nepatří, ale měl jsem k dispozici zajímavou směs koření HARRISA a tak jsem se pokusil je využít právě v tomto receptu k nakládané zeleniny, kterou si doma dělám velice rád....
Řepný salát s hořčicí, kapary a vlašskými ořechy

Řepný salát s hořčicí, kapary a vlašskými ořechy

Možná si řeknete že na salátu z řepy není žádná věda, ale budete se mýlit. Tento recept z naší restaurace jsem vám sepsal a nafotil z jednoho důvodu. Je jedinečný tím, že řepa je salátu úplně syrová což jsem před příchodem do Prahy nikdy snad nejedl. Takto je salát o...
Zeleninové sezamové špagety

Zeleninové sezamové špagety

V tomto receptu bych vám velice rád představil spiralizér KintcheAid, který jsem měl možnost otestovat. Dodnes jsem měl zkušenosti pouze s manuálním spiralizérem a musím říct, že pokud děláte špagety třeba pro cca 100 strávníku (což se mi už ve škole stalo), tak se...
Podzimní rajčatový salát s pohankou

Podzimní rajčatový salát s pohankou

  V kuchyni pomalu saháme po dýních, kapustě nebo třeba kořenové zelenině, každopádně na trhu můžeme zakoupit jedny z posledních vyzrálých rajčat, takže musím konečně poodkrýt recept, který jsem v restauraci už několikrát připravoval. Hřejivá pohanka doplněná rajčaty,...
Francouzský salát s hráškem a estragonem

Francouzský salát s hráškem a estragonem

Nacházíme se v období, kdy máme na trzích možnost vybírat z mnoha druhů a barev typicky jarních salátů, kterých si budeme mít možnost užívat přes celé léto. A pro tuto příležitost jsem si pro vás schraňoval krabičku sušeného estragonu od Sonnentor, abych vám ukázal,...