Greenwayfood

by Petr Klíma

Zeleninové sezamové špagety

Zeleninové sezamové špagety

V tomto receptu bych vám velice rád představil spiralizér KintcheAid, který jsem měl možnost otestovat. Dodnes jsem měl zkušenosti pouze s manuálním spiralizérem a musím říct, že pokud děláte špagety třeba pro cca 100 strávníku (což se mi už ve škole stalo), tak se pěkně zapotíte. Aproto mě potěšilo, když se mi do rukou dostalo toto šikovné příslušenství KitchenAind které se k robotům prodává. Používaní spiralizéru je v posledních letech velice zajímavý způsob přípravy klasických zeleninových jídel, díky kterému rozvinete naplno svou kulinářskou kreativitu a překvapíte okolí velice zajímavými tvary nejen v salátech. Tento masivní kovový spiralizér disponuje pěti různými břity s možností až 9 různých kombinací úprav surovin. Vice informací se o tomto zázračném stroji se dozvíte zde. A teď si pojďme vyzkoušet spralizér v jednoduchém receptu.


      

Počet porcí 2
Doba přípravy 15 minut

Suroviny:
1 menší bílá ředkev daikon
1 větší mrkev
2 lžíce oleje z praženého sezamu
1 lžička třtinového cukru
1 stroužek česneku
šťáva z 1/2 limety
solný květ dle potřeby
pražený sezam
jarní cibulka

Solný květ natural – je nejvzácnější a nejkvalitnější 100% přírodní, mořská sůl na světě. Tato sůl se nedá srovnat s jinou mořskou ani kamennou solí. Vzniká jen na určitých místech planety, kde jsou ideální povětrnostní podmínky. Díky šetrnému pěstování, kdy od sběru až po zabalení do krabiček jde jen o ruční práci, získala tato sůl, jako jediná na světě ECO certifikaci.Solný květEs Trenc si oblíbili šéfkuchaři po celém světě, především pro její gurmánskou chuť. Solný květ vyniká svou křupavostí a lehce nasládlou chutí. Díky unikátní vlastnosti vytáhne přirozenou chuť pokrmů a rozvine její aroma, takže si můžete vychutnat svoje jídlo na maximum.

 


Návod:
1. Ředkev a mrkev zpracujeme na spiralizéru do tvaru hrubších špaget.
2. Vložíme do větší mísy, přidáme olej, cukr, utřený česnek, limetkovou šťávu, a dle vlastního uvážení osolíme, vše zlehka zamícháme.
3. Nakonec přidáme opražený sezam (pražím většinou dozlatova na suché pánvi nebo pod vrchním grilem trouby), na jemno nakrájenou jarní cibulku a máme hotovo.

Dovednosti

Zveřejněno

21.5.2023

Share This