PK | Srp 5, 2018 |
Nikdo by snad ani neřekl, že místo, kde květák poprvé spatřil světlo světa byl Kypr. Psalo se tehdy 6. století před naším letopočtem. A až za dlouhých tisíc let, kdy na Kypru divoce rostl, se objevuje na Britských ostrovech, kde mu říkali „Kyperský salát“. Později se...
PK | Srp 3, 2018 |
Lečo se dělá všemožně, s vejci, s klobáskou, ale také s pikantní paprikou nebo s česnekem. Tato verze je velice neobvyklá, chutná skoro jako by v ní klobáska byla , jeden z důvodů je že jsem použil uzenou papriku. Tofu s černou solí zde opět nahrazuje vejce a jídlo...
PK | Čvc 19, 2018 |
Tvarohové knedlíky se u nás doma dělali od pradávna, většinou poprvé v roce se začátkem jahodové sezóny, ale také během léta z těch nejmenších meruněk z naší zahrady. Tento recept je kompletně předělaný tak, aby si smlsli jak vegani, tak celiaci, ale také lidé, kterým...
PK | Čvc 17, 2018 |
Již několik let bylo mým snem, vydat se do dalekých Jeseníků, přesně řečeno do Starého Města pod Sněžníkem, kde se pravidelně každý rok začátkem prázdnin pořádají velkolepé Bioslavnosti. Tato akce s mnohaletou tradicí pořádala již po třinácté v řadě firma Probio,...
PK | Čvc 16, 2018 |
S létem jsou tu dovolené, cesty za dobrodružstvím, ale také kulinářské zážitky na grilu pod širým nebem.Grilovat se dá všelicos, můžete vyzkoušet rostlinné párečky, naložené tofu nebo třeba Robi oválky s česnekem. Jakého pomocníka však mohu určitě doporučit, tak by...