PK | Čvn 25, 2018 |
Mohu říct, že černooká fazole (nebo také třeba kozí hrášek) se v naší kuchyni začíná trochu více zabydlovat. První historické zmínky o této krásné fazolce pochází ze západní Afriky. Později však byla ve větší míře pěstována v Asii a v různých místech severní Ameriky....
PK | Čvn 24, 2018 |
Tato prastará jednoletá popínavá luštěnina z čeledi bobovitých je známa mnoho let napříč všemi stravovacími styly. Nejstarší záznamy pochází z let okolo 7000 let př. n. l. z východního Středozemí, kde ho pěstovali převážně Řekové a Římané, kteří ho později přinesli do...
PK | Čvn 24, 2018 |
Počátkem léta je možné zakoupit krásnou mladou řepu, výbornou jak za syrova, tak i pečenou s bylinkami a dobrým olivovým olejem. V tomto salátu figuruje upečená na rozmarýnu, společnost ji dělají právě dozrálá rajčátka, trochu zeleně v podobě řepných listů s baby...
PK | Kvě 31, 2018 |
Tentokrát jsem se snažil vytvořit něco nejen z jarních surovin, ale hlavně něco jednoduchého z jáhel. Jediná ne příliš známá a běžná surovina, kterou jsem použil v tomto receptu, je čerstvý estragon, který si nyní trochu představíme. Pravým názvem pelyněk estragon...
PK | Kvě 28, 2018 |
Kdo by si myslel, že vydavatelé v redakcích přes zimu spí a na jaře se probouzí k tvorbě, která je bude živit po zbytek roku, ten je tedy určitě na omylu. Na jaře jsem zahlédl pár kuchařek, témata jsou podobná jako loni, zdravé recepty, kuchařky bez cukru a několik...