PK | Bře 7, 2018 |
Toto lahodné a mírně pikantní jídlo se vyznačuje jednou specifickou surovinou, kterou bych vám rád v krátkosti představil. Tempeh jste už možná někde jedli, většinou se v kuchyních používá uzený či smažený. Abych pravdu řekl, obě tyto verze mi připadají poměrně těžké,...
PK | Bře 3, 2018 |
Tempeh je původem javánská surovina z fermentovaných sójových bobů, se zařazuje mezi jednu z nejvyhledávanější pochoutek vegetariánské kuchyně jako plnohodnotná náhražka masa. Předpokládám, že jste ho už někde ochutnali, většinou se používá tempeh smažený či uzený....
PK | Bře 1, 2018 |
Tento salát (tedy hodně podobný) najdete možná i pod názvem falešný humrový – často se připravuje právě v této kombinaci kořenové zeleniny. Abych pravdu řekl, u nás v restauraci ho raději prezentujeme pod názvem zahradnický, je to tak trochu líbeznější název,...
PK | Úno 22, 2018 |
Jednou, když jsem projížděl rozlehlým Polskem, navštívil jsem jednu z místních sítí vegetariánských restaurací, která mě velice zaujala. Zde jsem také poprvé ochutnal velmi zajímavou polévku s kyselými okurkami. Bylo chladno a polévka byla mírně pikantní, příjemně...
PK | Úno 17, 2018 |
Základem každého hanáckého salátu je červené zelí, většinou tedy kysané. Já ho tentokrát udělal ze zelí čerstvého, je k sehnání skoro všude a je poměrně levné. Mezi recepty na hanácký salát najdete různé verze, které se od sebe liší jen nepatrně. Je tedy na vás, jaké...