Greenwayfood

by Petr Klíma

Sabží s tempehem, kešu a růžičkovou kapustou

Sabží s tempehem, kešu a růžičkovou kapustou

Toto lahodné a mírně pikantní jídlo se vyznačuje jednou specifickou surovinou, kterou bych vám rád v krátkosti představil. Tempeh jste už možná někde jedli, většinou se v kuchyních používá uzený či smažený. Abych pravdu řekl, obě tyto verze mi připadají poměrně těžké,...
Tempeh

Tempeh

Tempeh je původem javánská surovina z fermentovaných sójových bobů, se zařazuje  mezi jednu z nejvyhledávanější pochoutek vegetariánské kuchyně jako plnohodnotná náhražka masa. Předpokládám, že jste ho už někde ochutnali, většinou se používá tempeh smažený či uzený....
Zahradnický salát

Zahradnický salát

Tento salát (tedy hodně podobný) najdete možná i pod názvem falešný humrový – často se připravuje právě v této kombinaci kořenové zeleniny. Abych pravdu řekl, u nás v restauraci ho raději prezentujeme pod názvem zahradnický, je to tak trochu líbeznější název,...
Polská okurková polévka

Polská okurková polévka

Jednou, když jsem projížděl rozlehlým Polskem, navštívil jsem jednu z místních sítí vegetariánských restaurací, která mě velice zaujala. Zde jsem také poprvé ochutnal velmi zajímavou polévku s kyselými okurkami. Bylo chladno a polévka byla mírně pikantní, příjemně...
Hanácky salát z čerstvého zelí  s uzeným tofu

Hanácky salát z čerstvého zelí s uzeným tofu

Základem každého hanáckého salátu je červené zelí, většinou tedy kysané. Já ho tentokrát udělal ze zelí čerstvého, je k sehnání skoro všude a je poměrně levné. Mezi recepty na hanácký salát najdete různé verze, které se od sebe liší jen nepatrně. Je tedy na vás, jaké...