Greenwayfood

by Petr Klíma

Krém z pečené růžičkové kapusty s lískovými ořechy

,
Krém z pečené růžičkové kapusty  s lískovými ořechy

Toto je poslední recept z růžičkové kapusty, který vám, naservíruji, už proto že ji ještě neodzvonilo. Ještě občas v obchodech vidím, i v holešovické tržnici ji farmáři stále mají.

Počet porcí 4
Doba přípravy
45minut

Budeme potřebovat:
100 g lískových ořechů
400 g růžičkové kapusty
2 stroužky česneku
2 cibule
řepkový olej
1 lžička drceného kmínu
1 lžička mořské soli
1 kostky zeleninového bujónu

Návod:

  1. Oříšky vsypeme na malý pekáček, pečeme na sucho v troubě na 170 °C, dokud slupka nepopraská, je to asi 10 minut. Ořechy vyjmeme a po vychladnutí slupky odrolíme.
  2. Kapustičky opereme, odkrojíme spodní košťálek, dle potřeby odstraníme vrchní lístek. Poté překrojíme na polovinu.
  3. Vložíme do pekáčku, zalijeme větším množství oleje, osolíme, promícháme a vložíme do na 170 °C rozehřáté trouby. Pozvolna pečeme do zlatova asi 20 minut, několikrát během této doby kapustičky promícháme, ke konci přidám na hrubo nasekaný česnek, a opět chvíli zapečeme. (V pekáčku by neměli byt odpadnuté vrchní lístky kapustiček, začali by se pálit. Některé z nich si můžete zvlášť 2 minutky povařit a nazdobit tak s nimi talíř s polévkou tak, jak je tomu na fotce)
  4. Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na oleji v hrnci do zlatova. Zalijeme 1,3 l vody, přidáme bujon, kmín a osolíme. Povaříme asi 15 minut. Vsypeme upečenou kapustu, polovinu ořechů a rozmixujeme.
  5. Na talíři posypeme zbylými na hrubo nasekanými ořechy, ochutit také můžeme pepřem, nebo polít panenským olivovým olejem.

Dovednosti

Zveřejněno

12.4.2018

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share This