Greenwayfood

by Petr Klíma

Cizrnová polévka s estragonem, rajčaty a olivami

Cizrnová polévka s estragonem, rajčaty a olivami

Opět tu máme estragon, s luštěninami jde dohromady nejlépe, často ho kombinuji v salátech, výtečná je tmavá kombinace s francouzskou čočkou, ale také cizrna, kterou jsem použil nyní. Ta to polévka je rychlá a poměrně jednoduchá, vážně stojí za vyzkoušení. Počet porcí...
Polévka z býlích fazolí a pečeného fenyklu s kapary

Polévka z býlích fazolí a pečeného fenyklu s kapary

Bílé fazole jsem už jednou použil ve vánoční krémové polévce s řasami, kde to zafungovalo výborně. Možná si řeknete, že vám fenykl moc nejede, je pravda že je aromatický, ale zkoušeli jste ho třeba upéct? To je úplně o něčem jiném a v kombinaci s nakyslými kapary je...
Thajská zeleninová polévka  s bílým tempehem

Thajská zeleninová polévka s bílým tempehem

Thajská kuchyně disponuje spoustou výtečných a zajímavých pokrmů, které si rád připravuji. Mezi moje favority mohu zařadit thajskou „kuřecí“, která je příjemně pikantní se smetanovým nádechem po kokosovém mléku. No a právě naturální – bílý tempeh v tomto receptu...
Chřestový krém se špenátem a pistáciemi

Chřestový krém se špenátem a pistáciemi

Chřest se bezpochyby upravuje na mnoho způsobů, ale asi nejznámější způsob jeho využití je v krémové polévce. Velice rád jídla, potažmo polévky, obohacuji luštěninou nebo právě ořechy. Při tvorbě této polévky padla karta na pražené solené pistácie.   4 porce doba...
Krém z pečené růžičkové kapusty  s lískovými ořechy

Krém z pečené růžičkové kapusty s lískovými ořechy

Toto je poslední recept z růžičkové kapusty, který vám, naservíruji, už proto že ji ještě neodzvonilo. Ještě občas v obchodech vidím, i v holešovické tržnici ji farmáři stále mají. Počet porcí 4 Doba přípravy 45minut Budeme potřebovat: 100 g lískových ořechů 400 g...