PK | Bře 10, 2023 |
Jarní kopřivy rostou všude kam se podíváte, bylo by hřích jejich potenciálu nevyužít. Důležité je vybrat vhodné místo, kde si kopřivy natrhat. Určitě dost daleko od pesticidy znečištěných polí, také v místě, kde se venčí psi nebude úplně ideální, to však snad ale...
PK | Lis 19, 2022 |
Počet porcí 5 Doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 1 paličku česneku (asi 7 stroužků) 450 g oloupaného celeru 1 lžička provensálských bylinek panenský olivový olej 1 cibule 3 lžíce jáhel 1 menší brambory /80g/ 2 lžíce citronové šťávy špetka mletého muškátu mořská...
PK | Led 6, 2022 |
Již párkrát jsem vyzkoušel řepu v kombinaci s česnekem, vždy poměrně úspěšně. A i proto přicházím s novým receptem, ve kterém kromě červené řepy a vydatné čočky dominuje výtečná chuť smaženého česneku ve spojením s orientální chutí římského kmínu. Také jsem do polévky...
PK | Pro 1, 2021 |
Již poněkolikáté je tu recept na rajčatovou polévku, tentokrát s mými oblíbenými batáty a voňavým kořením. Právě sladké brambory mají v polévce důležitou úlohu, vyvážit kyselost konzervovaných rajčat, které bývají často dost kyselé, proto jsme často nuceni dát do...
PK | Zář 18, 2021 |
Houby jsou bezesporu velkým pomocníkem v kuchyni, nejen při rostlinném stravovaní. Jsou příjemně aromatické a poměrně dostupné, žampiony převážně. No a kombinace hub a šalvěje je velice dobrá, ať už v nádivce nebo třeba v takové polévce jako je tato. Víte, že žampiony...