Greenwayfood

by Petr Klíma

Karí dýňová polévka  s červenou čočkou a arašídy

Karí dýňová polévka s červenou čočkou a arašídy

Při výrobě dýňové polévky každý často sáhne po Hokkaidó, která je jednoduchá na úpravu, výhodou je především to, že se nemusí loupat. Nemohu říci, že to pro mě také není pohodlné, sami v restauraci takovou děláme.  Řekl jsem si však, že dám nyní trochu více...
Chřestový krém s jáhlami

Chřestový krém s jáhlami

Kdo nyní zavítá na farmářské trhy, které jsou konečně v plném proudu, tak by neměl zapomenout koupit svazek českého bílého chřestu na stánku Český chřest, jak jinak než z Hostína u Vojkovic. Já vždy začínám chřestovou sezonu výtečným krémem, který je opět tak trochu...
Zelená ředkvičková polévka

Zelená ředkvičková polévka

Farmářské trhy už nabízí hned několik typicky jarních druhů zeleniny, na které se nyní logicky zaměřuji. Připravil jsem pro vás několik receptů z chřestu, polévku,  svěží salát a brzy vám je naservíruji ještě jedno překvapení. Nyní můžete také na svém oblíbené stánku...
Hlívová polévka s celerem

Hlívová polévka s celerem

Možná si řeknete, že polévku z hlívy ústřičné umí připravit každý. Já mám však pár triků, jak ji udělat trochu jinak a chuťově perfektní. K tomu stačí jen pár neobvyklých surovin, velice rád používám podomácku umletý červený pepř, není vůbec ostrý a je příjemně...
Kopřivová polévka s medvědím česnekem

Kopřivová polévka s medvědím česnekem

Tak kopřivy už nějakou chvíli rostou! Ty krásný malý, mlaďoučký, tmavě zelený. Jedna z prvních průkopníků z říše bylin, které volně rostou skoro všude. S medvědím česnekem nám vždy dávají signál přicházejícího jara. Jejich využití v domácnosti je mnohostranné. Jak...