PK | Dub 5, 2021 |
Tak kopřivy už nějakou chvíli rostou! Ty krásný malý, mlaďoučký, tmavě zelený. Jedna z prvních průkopníků z říše bylin, které volně rostou skoro všude. S medvědím česnekem nám vždy dávají signál přicházejícího jara. Jejich využití v domácnosti je mnohostranné. Jak...
PK | Úno 17, 2021 |
Klasická masitá uzená polévka se vaří převážně v jižním Tyrolsku, odkud nemá asi až tak daleko k nám, možná proto je u nás poměrně populární. Já pro vás opět připravil tuto velice jednoduchou vegetariánskou verzi, kde hlavní roli kromě krup a zeleniny hraje uzené...
PK | Led 10, 2021 |
Další inspirací, kterou jsem pro vás vybral ze své sbírky kuchařek je recept na polévku mikrobioložky a odbornice na výživu Ivany Stenzlové z knihy Dej tělu šanci. V její první publikaci (nyní má i druhou Šance pro ženu 40+) podává vysvětlení funkčního metabolismu a...
PK | Říj 28, 2020 |
Udělat si dobrý zeleninový vývar není žádná věda. Stačí mít pouze kvalitní suroviny a pár hodin času na dohlížení, aby byl vývar pravý silák. My u nás v restauraci děláme vývar každý den, máme vždy spoustu odřezků z různých druhů zeleniny, které do posledního kousku...
PK | Říj 5, 2020 |
Tuto polévku jsem připravoval nespočetněkrát, převážně v restauraci, ale i doma. Někdy jako krém, kdy řepu do polévky s rozmarýnem upeču, ale poslední dobou častěji takto, s řepou nastrouhanou. Minulý rok jsme ji měli jako sváteční polévku na Štědrý den, pomeranč a...