Greenwayfood

by Petr Klíma

Ovesná granola se slunečnicí a čokoládou

Ovesná granola se slunečnicí a čokoládou

Granola, neboli pečené müsli, se dá koupit kdekoliv. Je jich nespočet druhů různé kvality. Já mám rád čokoládové. Až tak moc zdravé to asi není, ale výtečné to vážně je. K čokoládě se hodí něco lehce kyselého, proto jsem doplnil malinami, které výslednou čokoládovou...
Salát s restovanou cuketou a žampiony

Salát s restovanou cuketou a žampiony

Salát nemusí být vždy o čerstvé či syrové zelenině, někdy se dá vyzkoušet i něco jiného. Zdárným příkladem je tomu tento salát, který nám moc doma chutnal. Použil jsem do něj kousek zbylé cukety a hnědých žampionů, které velice rád kupuji. Navrch jsem opět použil...
Brokolicový salát s jidášovým uchem a kešu

Brokolicový salát s jidášovým uchem a kešu

Tento salát se u nás v restauraci už párkrát objevil, akorát v něm teda chybělo právě jidášovo ucho. Na černé houbě mě nejvíc baví její konzistence, v jídle vždy pěkně křupavá, rozvařit ji není možné. Akorát nijak nechutná, je potřeba ji krátce naložit tak, jak je...
Jidášovo ucho

Jidášovo ucho

Pod názvem boltcovitka bezová si asi většina z nás žádnou kulinářskou lahůdku nepředstaví. Její známější jméno, odkazující na její vzhled a údajně první místo nalezení už vám asi napoví více. Jidášovo ucho. Na první pohled i dotyk opravdu připomíná chrupavčitý lidský...
Kadeřávek na česneku s žampiony

Kadeřávek na česneku s žampiony

S kadeřávkem to jde velice jednoduše, jeho úprava je rychlá a efekt výborný, hlavně to dobře vypadá, což lahodí dvojnásobně. Tento pokrm by mohl sloužit jako příloha nebo rychlá svačinka nabitá vitamíny. počet porcí: 3 doba přípravy 20 minut Budeme potřebovat: 1...