Greenwayfood

by Petr Klíma

Obrácený celozrnný koláč s rebarborou a jahodami

Obrácený celozrnný koláč s rebarborou a jahodami

  Obrácený celozrnný koláč s rebarborou a jahodami Tento druh obráceného koláče (upsidedown cake) jsem se naučil na své stáži v Anglii. Dělá se zde s různými druhy ovoce a já myslím, že jde o velmi zajímavý způsob pečení koláče. U mě tentokrát zvítězila kombinace...
Via Roseta- dílna a obchůdek s příběhem

Via Roseta- dílna a obchůdek s příběhem

Kolem krámku Eliášův obchod jsem chodil dlouhou dobu a koukal přes výlohu na všechny ty krásné věci… Tento malý útulný krámek je totiž plný uměleckých originálů od různých tvůrců z celé České republiky. V sortimentu převažuje zboží keramické, doplňují ho textilní...
Pečené mladé mrkvičky s pestem

Pečené mladé mrkvičky s pestem

Možná si řeknete: pečená mrkev – na tom nic není a pesto, to jsme dělali už několikrát, nic zvláštního a neobyčejného. Ale není to jen takové obyčejné pesto. Dostal jsem od mého farmáře z Čáslavi krásný svazek mrkve a tak jsem tápal, co s ním vymyslet. Především...
Jednoduchý rebarborový koláč

Jednoduchý rebarborový koláč

Tak a je to tu znova. Rebarbora ve sladkém koláči podruhé. Nyní je rebarbory všude spousta, kam se jen podíváte a nesmí to být jinak i na mém blogu. Tato vděčná zelenina má vícero využití v kuchyni, při pečení, v sirupech nebo třeba marmeládách. Jednu takovou...
Exkurze ve firmě Agrimex  -zpracování letošního špenátu z Polabí

Exkurze ve firmě Agrimex -zpracování letošního špenátu z Polabí

  Žijeme v době, kdy se při výběru potravin neustále mluví o čerstvé zelenině, farmářských produktech, pečivu bez éček nebo masa bez antibiotik. Když se zaměříme pouze na zeleninu, je celkem pochopitelné a vědecky dokázané, že čerstvá zelenina je pro nás nejlepší,...