PK | Pro 18, 2015 |
Tak, jsou tu opět Vánoce a já jsem se dal do pečení cukroví, tentokrát bez palmáče! Každopádně tento druh bude potřebovat několik rad a doporučení. Toto těsto se docela drolí a práce s ním nebude žádný med. Doporučuji těsto válet pozvolna, jakmile se začne drolit,...
PK | Pro 17, 2015 |
Vždy mám doma spoustu sušeného ovoce, semínek nebo ořechů. Nakonec všeho vánočního pečení udělám něco nevšedního z těchto surovin. Je to vždy experiment, letos z toho vznikly. 30 ks cukroví Máčení slunečnice 12 hodin Doba přípravy 50 minut i s pečením Budeme...
PK | Pro 17, 2015 |
Tradiční perníčky netradičně…tento recept je jedinečný tím, že sou perníky ihned měkké. U Nás tento recept mezi druhy cukroví vede. Hned se po nich zapráší. Těsto asi na 50 perníčků Budeme potřebovat: 150 g špaldové mouky celozrnné jemně mleté 150 g pšeničné mouky...
PK | Pro 16, 2015 |
Pro tento recept jsem se inspiroval ze skotské kuchyně. Je to vzdálená napodobenina tradičního receptu Cranachan, kde jogurt nahrazuje tofu krém a místo vloček je tu skvělá granola, která má vícestranné použití. 5 – 6 porcí, záleží na pohárech Doba přípravy 70...
PK | Pro 16, 2015 |
Kapustu zná asi každý dušenou s bramborem. Poslední dobou mám pocit, že kamkoliv kapustu přidám, nikdy tím nic nezkazím. Tentokrát skvěle zafungovala v kombinaci s celozrnnými těstovinami, pečenou dýní Hokaido a báječnými sušenými rajčátky. Těstoviny zdatně doplňují...