Greenwayfood

by Petr Klíma

Pikantní kukuřičná polévka s paprikami a čerstvým koriandrem

,
Pikantní kukuřičná polévka s paprikami a čerstvým koriandrem
Ostrá chuť k podzimu prostě nějak patří… nikdy bych netušil jak dobře bude ladit s kukuřicí.

5 porcí
Doba přípravy 60 minut

Budeme potřebovat:
2 větší cibule
3 větší barevné kapie
3 menší brambory
500 g kukuřice
3 pl hnědé miso pasty
1-2 ks chilli papriček
1 pl mleté papriky
mořská sůl
malý svazek koriandru
1 ks kokosová smetana

DSC_9143

Návod

  1. Ve větším hrnci rozpálíme olej, na kterém do hněda osmahneme najemno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na větší kostky nakrájené kapie, nasekané chilli papričky a restujeme, dokud nezačnou hnědnout. Nakonec přidáme zázvor a papriku. Po krátkém restování zalijeme 1,8 l vody, vložíme na kostky nakrájené brambory a osolíme. Vaříme, dokud brambory nezačnou měknout.
  3. Vsypeme kukuřici, přilijeme miso rozmíchané v trošce vody a krátce provaříme.  Dochutíme dle potřeby solí.
  4. Do téměř hotové polévky vložíme tyčový mixér a několikrát s ním v ní zapulsujeme, dokud se nám patřičně nezahustí (polévka by neměla být úplně rozmixovaná).
  5. Nakonec zjemníme kokosovou smetanou nebo mlékem. Vložíme nasekaný koriandr.

DSC_9109-2

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

27.12.2015

Share This