Greenwayfood

by Petr Klíma

Chutney z červené cibule

Chutney z červené cibule

Toto je věc kterou miluji, opět se chuťově vracím do doby, kdy jsem působil v Anglii. Chutney (čatný) pochází z indické kuchyně, jeho obliba je po celém světě, vyrábí se jak ze zeleniny tak z ovoce. Už jednou jsem zde připravoval chutney z broskví, typicky indické,...
Fazole adzuki na zázvoru se seitanem

Fazole adzuki na zázvoru se seitanem

Tento pokrm, který jsem poprvé představil minulý týden v rámci závorových receptů v Sama doma, je velice vhodný do těchto chladivých zimních dnů. Těmito chutnými a dobrými fazolky adzuki společně s lehce ochuceným seitanem v pikantním strouhaném zázvoru, jsem také...
Broskvové chutney

Broskvové chutney

U nás v restauraci si občas můžete dát jako doplněk k jídlu lžíci ovocného chutney, které je nasládlé a jemně okořeněné. Já vám nyní poodkryju recept, který zde znamenitě dělá naše milá kolegyně Mirka. Pokud chcete tento recept jen vyzkoušet tak zprvu udělejte jen...
Thajská zeleninová polévka  s bílým tempehem

Thajská zeleninová polévka s bílým tempehem

Thajská kuchyně disponuje spoustou výtečných a zajímavých pokrmů, které si rád připravuji. Mezi moje favority mohu zařadit thajskou „kuřecí“, která je příjemně pikantní se smetanovým nádechem po kokosovém mléku. No a právě naturální – bílý tempeh v tomto receptu...
Čočkové chilli

Čočkové chilli

Od té doby, co jsem začal dělat luštěninové chilli, jiné už nedělám. Druh čočky asi nechám na vás, já vybral klasickou zelenou, kterou seženete úplně všude, fungovat to však bude i s tmavozelenou nebo červenou či hnědou, ale obě prosím neloupané. Pro zjednodušení opět...