Greenwayfood

by Petr Klíma

Teplé nápoje pro dlouhé zimní večery

Teplé nápoje pro dlouhé zimní večery

Tuhá zima se nám nevyhnutelně blíží. My se na ni těšíme, doufáme že budeme zdraví a napadne hodně sněhu, tak jak tomu bylo v minulém roce, vždy je to velká zábava pro děti, ale i pro nás. A i proto přichází tento výživný článek, na kterém jsem dlouho pracoval....
Kouzlo opuštěných sadů

Kouzlo opuštěných sadů

Tento článek jsem měl v plánu napsat několik let, vždy ve mně tato myšlenka opětovně vzplane s příchodem podzimu. Možná si také všímáte, že na různým místech Čech, kde lemují cesty ovocné stromy, se povaluje velké množství jablek a nejen u cest. Pokud se rádi...
Pečené fíky vs nová tsampa s čokoládou

Pečené fíky vs nová tsampa s čokoládou

Tento příspěvek je tak trochu recept, ale především malý článek, kde Vám chci opět více přiblížit snídani, která nemá na trhu konkurenci. Možná budete překvapeni, ale já na tuto pozici již dávno právem korunoval pražený mletý ječmen Tsampa Pema, který produkují na...
KREATIVNÍ VAŘENÍ v Bazalce již 20.10!!

KREATIVNÍ VAŘENÍ v Bazalce již 20.10!!

Vážení milovníci zdravé stravy, srdečně Vás zvu na KREATIVNÍ VAŘENÍ v hradecké restauraci Bazalka Pro velký úspěch vaření se Zeleninovou a Luštěninovou kuchařkou do třetice všeho připravíme skvělé a pestré menu z třetí OBILOVINOVÉ KUCHAŘKY! Nadchněte své chuťové buňky...
Podzim na farmě a na trhu

Podzim na farmě a na trhu

Foto: Jiří Grégr Podle mě i podle mého farmáře je podzim nejplodnějším obdobím celého roku a časem největší hojnosti. Zajímavé je i to, že ještě počátkem podzimu se na čáslavské farmě u Jamborů stále připomínají i předchozí roční období, jaro a léto současně. Stále se...