Greenwayfood

by Petr Klíma

Kimchi (trochu jinak) s houbičkami shitake a řasou wakame

Kimchi (trochu jinak) s houbičkami shitake a řasou wakame

Už mi to tu snad někdo psal, že na internetu je tisíce receptů na kimchi, asi mu to nějak vadilo, že o tom každej píše. Já tu fakt jeden recept už mám, dokonce má tento recept svoje výsostní místo v zeleninové kuchařce. Pár lidí mi psalo, že ho podle mě dělá a že mu...
Ředkvičky a jiné ředkve…

Ředkvičky a jiné ředkve…

Za surovinu, která paří k favoritům studené kuchyně a k výrobě salátů především,bych určitě označil ředkvičku. Ředkvičky jsou zřejmě původem z Asie, avšak písemně jsou doloženy až ve Středomoří. Po staletí je konzumovali Egypťané, znali je již v roce 2780 př. n. l.,...
Nákupy v nouzovém stavu za Prahou a domácí kváskový chléb

Nákupy v nouzovém stavu za Prahou a domácí kváskový chléb

Deset let jsem byl zvyklý pondělí až pátek (teda když opomenu to, že jsem v sezoně často trávil sobotní rána na trhu) jezdit do naší dejvické restaurace, která mi kromě mých kuchařských povinností směrem k zákazníkům, poskytovala i formu kvalitního nákupu zdravých...
Podzim na farmě a na trhu

Podzim na farmě a na trhu

Foto: Jiří Grégr Podle mě i podle mého farmáře je podzim nejplodnějším obdobím celého roku a časem největší hojnosti. Zajímavé je i to, že ještě počátkem podzimu se na čáslavské farmě u Jamborů stále připomínají i předchozí roční období, jaro a léto současně. Stále se...
Bioslavnosti 2018 „Kroupy a ptáčci“.

Bioslavnosti 2018 „Kroupy a ptáčci“.

Již několik let bylo mým snem, vydat se do dalekých Jeseníků, přesně řečeno do Starého Města pod Sněžníkem, kde se pravidelně každý rok začátkem prázdnin pořádají velkolepé Bioslavnosti. Tato akce s mnohaletou tradicí pořádala již po třinácté v řadě firma Probio,...