Greenwayfood

by Petr Klíma

Brokolicový salát s jidášovým uchem a kešu

Brokolicový salát s jidášovým uchem a kešu

Tento salát se u nás v restauraci už párkrát objevil, akorát v něm teda chybělo právě jidášovo ucho. Na černé houbě mě nejvíc baví její konzistence, v jídle vždy pěkně křupavá, rozvařit ji není možné. Akorát nijak nechutná, je potřeba ji krátce naložit tak, jak je...
Berberský kuskus

Berberský kuskus

Předpokládám, že kuskus každý zná a má ho doma ve spíži, možná ví, s čím a jak ho připravit a zvládne pár receptů. Dnes bych vám velice rád představil jednu směs koření, kterou jsem vyzkoušel. Je jím  Habešino koření Berber, které vyrábí Sonnentor. Jde o koření v BIO...
Nudle SOBA s pečeným lilkem a čerstvým MANGEM

Nudle SOBA s pečeným lilkem a čerstvým MANGEM

Tento recept pochází z knihy HOJNOST, kterou napsal je  Yotam Ottolenghi. Několik surovin jsem mírně obměnil, ale myslím, že na chuti se nic nezmění. Trochu odlišná je i úprava lilku a navíc jsem přidal fenykl, který skvěle ladí s čerstvým mangem. Více o této knize...
Dortík BOUNTY

Dortík BOUNTY

Tento recept /originál ZDE/ jsem si tentokrát vypůjčil od Evy Francové. ze stránek Kuchařka ze Svatojánu. S Evou máme jedno společné. Velice rádi tvoříme recepty, které jsou ojedinělé převážně složením surovin ze zdravé výživy. K zapůjčení receptu jsem měl několik...
Pečená kořeněná cizrna

Pečená kořeněná cizrna

Asi si pomyslíte – pchééé to znám, dělal jsem to mnohokrát, já třeba ano. Tak jsem si říkal, že jsou tu tací, co si pečenou cizrnu nikdy nepřipravili, že vůbec netuší, o co jde a slyší to poprvé. Zrovna pro VÁS jsem ji znovu upekl. Tak, jak ji mám rád já. Pěkně...