Greenwayfood

by Petr Klíma

Pečená zelenina s cizrnou

Pečená zelenina s cizrnou

Pečená zelenina je velice vděčným jídlem, chutná snad skoro všem. Kořenová zelenina všeho druhu je navíc klasickou a velmi dostupnou zimní surovinou. Tentokrát jsem pokrm obohatil cizrnou, která, by taktéž neměla ve vašem jídelníčku chybět. Na ochucení jsem vybral...
Špaldovo-žitná (kroužková) pizza

Špaldovo-žitná (kroužková) pizza

Nový návod na zdravější pizzu přímo u vás doma je tu!  Recept pochází se zeleninové kuchařky a já ho trochu poupravil pro účely kroužku vaření, který nyní vedu na Hanspaulce. Fotografie jsem tentokrát použil z domácí narozeninové oslavy dcery Julie, zde si mimo jiné...
Grilované tofu s nastavovanou dýňovou kaší

Grilované tofu s nastavovanou dýňovou kaší

Jak jsem už dříve sliboval, že vyzkouším ogrilovat tofu trochu jinak tak také plním. Opět jsem celé jídlo pojal sezonně, přílohu tvoří dýňová kaše nastavovaná jáhlami a také jsem upekl červenou cibuli na rozmarýnu, je to jednoduché a velice dobré. Věnujte také...
Robi v hořčičné omáčce s paprikami

Robi v hořčičné omáčce s paprikami

Hořčičná omáčka mi vždy moc chutnala, obzvláště ta, kde se používá dijonská hořčice. Toto jídlo jsem v restauraci dělal nespočetně krát, vždy trochu jinak, s bramborem, s paprikami, anebo s pórkem. Nyní jsem recept zpracoval do domácího prostředí tak aby nebyl příliš...
Středomořské těstoviny s pečenou zeleninou

Středomořské těstoviny s pečenou zeleninou

K tvorbě nových receptů mě často inspirují lidé, kterým jídla v naší restauraci tak chutnají, že přijdou s otázkou, jak si takto podobně připravit určité jídlo sami doma. I u tohoto pokrmu tomu tak bylo a proto jsem, neváhal vytvořil recept  a zařadil mezi další...