Greenwayfood

by Petr Klíma

Houbový bourguignon s tempehem

Houbový bourguignon s tempehem

Téměř originální francouzský recept pocházející z Burgund v netradiční podobě bohaté omáčky, s chutí několika druhů hub, uzeného tempehu a baby cibulkami 5 porcí Doba přípravy 60 minut Budeme potřebovat: 120g hlívy ústřičné 120g žampionů 50g sušených hub shitake 2ks...
Fazolový stroganoff s restovanou cuketkou

Fazolový stroganoff s restovanou cuketkou

Na tomto originálním ruském pokrmu mě asi nejvíce baví jeho sladkokyselá chuť doplněná smetanou, s jemnou pikantností po pepři. Tentokrát jsem tento poupravený recept doplnil naprudko orestovanou cuketou, která je v jídle příjemně na skus, čímž pokrm zajímavě...
Tofu žemlovka s hruškami,  vlašskými ořechy a zázvorem

Tofu žemlovka s hruškami, vlašskými ořechy a zázvorem

Zemlbába neboli žemlovka je recept, na který jsem se chystal už docela dlouho. Tak stejně dlouho jsem však přemýšlel, jak to udělat, aby byla jednak veganská, ale také něčím neobyčejná. Napověděly mi právě dozrávající hrušky i nedávná sklizeň ořechů. Tvaroh zde...
Kamut na pivu s žampiony a cizrnou

Kamut na pivu s žampiony a cizrnou

Často doporučuji klasickou rýži při vaření rizota nahradit kvalitní obilovinou. Ten, komu nejsou obilná zrna cizí, možná už vyzkoušel ze zdravé výživy například špaldu, oves či ječmen. Nyní vás však naučím vařit poněkud neobvyklý a tak trochu neznámý kamut. Tato...
Orientální seitan s cizrnou, fazolkami a pórkem

Orientální seitan s cizrnou, fazolkami a pórkem

Často přemýšlím, kde jinde než ve vývaru či polévce zužitkovat pórek nebo třeba fazolky. A tak jsem vymyslel tento pokrm, ve kterém uvedené suroviny zužitkujeme. Mimo jiné bych opět rád poukázal na jedno koření, které se mi do tohoto jídla náramně hodí. Je jím...