PK | Kvě 7, 2023 |
Na posledním kroužku jsem opět děti nechal připravit některé z jarních surovin, především špenát a medvědí česnek. V receptu je mimoto doplnily špaldové bio kroupy, smetana a také balkánský sýr. Nakonec z toho vzniklo velice výživné a chutné rizoto neboli špaldoto...
PK | Dub 24, 2023 |
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin .Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Špaldové kroupy v kuchyni:...
PK | Bře 25, 2023 |
Tak už se nám snad pomalu blíží jaro a s ním také nejvýznamnější křesťanské svátky roku velikonoce. A to si žádá pohlédnout se po nějakém nevšedním receptu, který bychom si mohli připravit. Co třeba vyzkoušet tyto placičky. Quinoa, ale také tsampa (pražená ječná...
PK | Bře 3, 2023 |
Řadu let používám do asijských jídel oblíbenou směs koření, která se nazývá koření pěti vůní , které má původ z daleké Číny. Nebylo vždy jednoduché toto koření sehnat, až do dnešního dne, kdy na trh přichází s touto novinkou v sortimentu Sonnentor a jak jinak než v...
PK | Bře 3, 2023 |
Zas tu máme kopřivové recepty a venku je stále trochu chladněji. Proto jsem vybral recept, který trochu zahřeje díky dobrému koření a zázvoru. Do karí omáček vždy rád dávám luštěniny, tentokrát jsem zvolil můj oblíbený beraní roh neboli cizrnu. Toto je trochu líný...