Greenwayfood

by Petr Klíma

Smetanové jáhly s hráškem  a praženými lískovými ořechy

Smetanové jáhly s hráškem a praženými lískovými ořechy

Tentokrát jsem se snažil vytvořit něco nejen z jarních surovin, ale hlavně něco jednoduchého z jáhel. Jediná ne příliš známá a běžná surovina, kterou jsem použil v tomto receptu, je čerstvý estragon, který si nyní trochu představíme. Pravým názvem pelyněk estragon...
Pečené portobello  se sýrovou strouhankou a bylinkami

Pečené portobello se sýrovou strouhankou a bylinkami

Tento vegetariánský pokrm jsem dělával již v dávném pravěku. 🙂 Bylo to v době, kdy jsem vařil bezmasá jídla pro vegetariány v Anglii a musím říct, že ne vždy to byly pokrmy úplně zdravé. Toto jídlo je výjimkou, doma ho děláme vždy, když chceme něco rychlého. Na trhu...
Černooká fazole v kreolské omáčce s kukuřičkami

Černooká fazole v kreolské omáčce s kukuřičkami

V sortimentu obchůdků zdravé výživy najdeme široký výběr luštěnin, druhů je nyní dostupných mnohem více, než třeba před pěti lety. Jedna vizuálně zajímavá fazolka je právě tato, fazole černooká nebo také fazole černé oko. Možná se také pozastavíte nad názvem pokrmu....
Kořeněná hrachová kaše s pečenou sezamovou mrkví

Kořeněná hrachová kaše s pečenou sezamovou mrkví

Hrachová kaše nemusí být nutně s párkem či uzeným. Často ji dělám s růžičkovou kapustou nebo třeba takto, s příjemně nasládlou mrkví provoněnou praženým sezamovým olejem. Aby kaše korespondovala s touto neobvyklou kombinací, dochucení jsem zvolil mírně pikantní...
Čočkové chilli

Čočkové chilli

Od té doby, co jsem začal dělat luštěninové chilli, jiné už nedělám. Druh čočky asi nechám na vás, já vybral klasickou zelenou, kterou seženete úplně všude, fungovat to však bude i s tmavozelenou nebo červenou či hnědou, ale obě prosím neloupané. Pro zjednodušení opět...