PK | Pro 13, 2015 |
Tento recept bych označil jako typicky české skromné vesnické jídlo. Pár obyčejných ingrediencí vytváří souhru výtečného bezlepkového pokrmu. 5 porcí Doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 400 g pohanky 2 cibule 2 menší brambory 500 g kysaného zelí 1 uzené tofu...
PK | Pro 13, 2015 |
Velice výživný a šťavnatý oběd z pšenice špaldy a bulguru se zeleninkou, kterou není těžké kdekoliv sehnat. 5 porcí Doba vaření špaldy 50 minut Příprava rizota 30 minut Budeme potřebovat: 200 g pšenice špalda zrno 200 g pšeničného bulguru 2 větší cibule 2 hrstky...
PK | Pro 13, 2015 |
Opět návrat k české klasice s netradičně zvolenými ingrediencemi. 5 porcí Doba přípravy 50 minut Knedlíky 600 g syrových brambor 100 g pšeničná mouka celozrnná hrubě mletá 150 g pšeničná mouka hrubá 1 čl lnu (nejlépe rozmělněného v hmoždíři) 2 l vody na vaření...
PK | Pro 12, 2015 |
Pokrm původem z Iránu, který se vaří ze směsi zeleniny, rýže, rozinek a směsi nasládlého koření.Tato bezmasá varianta je mírně vzdálená od originálu, ale i tak bude přiblížením této exotické kuchyně. 4-5 porcí Doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 400 g rýže...
PK | Pro 11, 2015 |
Speciální verze tradičního moravského pokrmu s kyselými okurkami. Přílohu tvoří jemná basmati rýže. 4 porce doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat: 300g basmati rýže 400g Seitan speciál 4 větší tvrdší kyselé okurky 1ks mrkve 2 menší cibule 1čl drceného kmínu...