Greenwayfood

by Petr Klíma

Arabské jáhly  s květákem a čočkou

Arabské jáhly s květákem a čočkou

Taková jídla velice rád vařím, plnohodnotně zastoupí hlavní chod. Sami budete překvapeni kombinací jáhel s luštěninou a zeleninkou. 4 porce Doba přípravy: 50 minut Budeme potřebovat: 2 větší cibule ½ menšího květáku 1 větší mrkev 250 g jáhel 120 g zelené čočky 2 čl...
Kamut s pečenou dýní  a hlívou ústřičnou

Kamut s pečenou dýní a hlívou ústřičnou

Vždy, když se snažím udělat něco super zdravého, sáhnu po kvalitní obilovině. Tentokrát jsem zvolil dušený kamut s velice oblíbenou dýní, která v našich kuchyních většinou končí ve skvělé dýňové polévce. V tomto křupavém rizotku také najdete hlívu ústřičnou nebo třeba...
Pohanka s kysaným zelím, houbami a tofu

Pohanka s kysaným zelím, houbami a tofu

Tento recept bych označil jako typicky české skromné vesnické jídlo. Pár obyčejných ingrediencí vytváří souhru výtečného bezlepkového pokrmu. 5 porcí Doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 400 g pohanky 2 cibule 2 menší brambory 500 g kysaného zelí 1 uzené tofu...
Obilninové rizotko

Obilninové rizotko

Velice výživný a šťavnatý oběd z pšenice špaldy a bulguru se zeleninkou, kterou není těžké kdekoliv sehnat. 5 porcí Doba vaření špaldy 50 minut Příprava rizota 30 minut Budeme potřebovat: 200 g pšenice špalda zrno 200 g pšeničného bulguru 2 větší cibule 2 hrstky...
Tofu alá moravský vrabec s kapustou a bramborovým knedlíkem

Tofu alá moravský vrabec s kapustou a bramborovým knedlíkem

Opět návrat k české klasice s netradičně zvolenými ingrediencemi. 5 porcí Doba přípravy 50 minut  Knedlíky 600 g syrových brambor 100 g pšeničná mouka celozrnná hrubě mletá 150 g pšeničná mouka hrubá 1 čl lnu (nejlépe rozmělněného v hmoždíři) 2 l vody na vaření...