Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek 2023-24 zahájen

Kroužek 2023-24 zahájen

S novým školním rokem na Hanspaulce opět odstartovala další sezona kroužku vaření. Zájem o kulinářské lekce byl velký, pár jedinců jsem bohužel musel z kapacitních důvodů odmítnout. Doufám, že se na ně usměje štěstí v druhém pololetí nebo v dalším roce. Skupina čítá v...
Kroužek- špaldovo-žitná pizza

Kroužek- špaldovo-žitná pizza

Finálním dvacátým kroužkem tohoto školního roku bylo symbolické pečení špaldovo-žitné pizzy. Napadlo mě, že si na kroužku uděláme jídlo, které děti úplně nejvíce bavilo, a tak jako na prvním kroužku, tak i na posledním jsme se pustili do pečení pizzy. Pro úsporu času...
Kroužek- bublaniny s ovocem

Kroužek- bublaniny s ovocem

Začíná nám ovocná sezóna a s ní první druhy, které nám ovocnáři přináší. A to mě inspirovalo k tomu, abychom s dětmi na kroužku vyzkoušeli upéct nevšední bublaninu, na kterou jsem připravil čerstvé jahody a meruňky. Do bublaniny jsme mimo jiné použili velice zdravou...
Kroužek – obložené bagety

Kroužek – obložené bagety

Další téma našeho kroužku vaření byly obložené bagety, na které jsme s dětmi vyrobili hned několik druhů pomazánek. Následně si děti navzájem pomazánky vyzkoušely jeden od druhého a mohly tak vytvořit velice pestrý talíř nevšedních obložených chlebíčků. Na zdobení nám...
Rolování rolád s jahodami

Rolování rolád s jahodami

Na posledním kroužku vaření č.16 jsem pro děti na přání opět vybral sladký moučník. Nechal jsem je připravit dva druhy rolád, obě plněné krémem a jahodami. Některým skupinám (kteří připravovali světlou roládu), se dařilo o trochu méně, něž druhým. Korpus se povedl na...