Greenwayfood

by Petr Klíma

Obrácený celozrnný koláč s rebarborou a jahodami

Obrácený celozrnný koláč s rebarborou a jahodami

  Obrácený celozrnný koláč s rebarborou a jahodami Tento druh obráceného koláče (upsidedown cake) jsem se naučil na své stáži v Anglii. Dělá se zde s různými druhy ovoce a já myslím, že jde o velmi zajímavý způsob pečení koláče. U mě tentokrát zvítězila kombinace...
Jednoduchý rebarborový koláč

Jednoduchý rebarborový koláč

Tak a je to tu znova. Rebarbora ve sladkém koláči podruhé. Nyní je rebarbory všude spousta, kam se jen podíváte a nesmí to být jinak i na mém blogu. Tato vděčná zelenina má vícero využití v kuchyni, při pečení, v sirupech nebo třeba marmeládách. Jednu takovou...
Svěží dortík s kokosovým krémem a rebarborou

Svěží dortík s kokosovým krémem a rebarborou

Když dělám dezerty, dbám na to, aby neobsahovaly příliš mnoho cukru. U tohoto to nebylo lehké, jelikož rebarbora je velice kyselá a cukr prostě potřebuje. V korpusu žádný cukr není, sladí ho pouze rozinky s rozmixovaným banánem.Krém kromě tofu obsahuje můj milovaný...
Vícezrnný perník

Vícezrnný perník

Hodně často peču z toho, co zrovna máme doma a tentokrát jsem toho doma měl hodně. V mojí špíži vždy najdu celozrnnou nebo hladkou mouku. Rád používám melasu, kypřící prášek mám doma bez fosfátu, nechybí tu ani jedlá soda. Ze sušených plodů máme v zásobě datle,...
Datlovo- kokosový koláč s pomerančem a mandlemi

Datlovo- kokosový koláč s pomerančem a mandlemi

Tento koláč dostal totálně nový kabát v porovnání s koláčem, který se kdysi u nás v restauraci dělával. Nejdůležitější změna spočívá v tom, že je bezlepkový. Nebylo to však úplně jednoduché. Práce s bezlepkovými surovinami není žádný med, manipulace s těstem se...