Greenwayfood

by Petr Klíma

Pokřtěno a vysláno do světa….

Pokřtěno a vysláno do světa….

Další krásná událost za námi. V minulém týdnu se odehrálo hned několik zajímavých akcí, kterých jsem se zúčastnil. I když do poslední chvíle nebylo jasné, jestli se akce uskuteční, vše klaplo na jedničku bez újmy na kohokoliv zdraví. Minulé úterý se v rotundě ve...
Taste Fake Milk

Taste Fake Milk

Ve středu 3.11 jsem byl pozván do odborné poroty dlouho avizované akce, která se konala v Domu Černé labuti pod názvem Taste Fake Milk. Po úspěšné první akci Taste Fake Meat, kterou koncem září organizovala vydavatelství Black Swan Media, navázali opět na další...
Podzim na farmě a na trhu

Podzim na farmě a na trhu

Foto: Jiří Grégr Podle mě i podle mého farmáře je podzim nejplodnějším obdobím celého roku a časem největší hojnosti. Zajímavé je i to, že ještě počátkem podzimu se na čáslavské farmě u Jamborů stále připomínají i předchozí roční období, jaro a léto současně. Stále se...
NEOBYČEJNÉ české MISO OD KOJIBAKERS

NEOBYČEJNÉ české MISO OD KOJIBAKERS

Dva kamarádi, Václav a Milan a jejich ojedinělý nápad. Vyrábět tradiční japonské suroviny v českých poměrech, trochu jinak a ze surovin, které nejsou v asijské kuchyni zas tak všední, prostě lokálně a hlavně bez chemie. Nedávno jsem přijal pozvání do místa, kde tyto...
Opět jsme vařili na Biodožínkách

Opět jsme vařili na Biodožínkách

Rok se s rokem sešel a my jsme se měli opět možnost přemístit z naší základny dejvické restaurace do berounského údolíčka vesnice Nenačovic, abychom Vám na tradičních Biodožínkách předvedli svůj kuchařský um naživo. V nezměněné sestavě z minulého roku, jsme v 11 hodin...