Greenwayfood

by Petr Klíma

Podzim na farmě a na trhu

Podzim na farmě a na trhu

Foto: Jiří Grégr Podle mě i podle mého farmáře je podzim nejplodnějším obdobím celého roku a časem největší hojnosti. Zajímavé je i to, že ještě počátkem podzimu se na čáslavské farmě u Jamborů stále připomínají i předchozí roční období, jaro a léto současně. Stále se...
Nikon škola- jak fotit jídlo a foodstyling

Nikon škola- jak fotit jídlo a foodstyling

Minulý týden jsem dostal neobyčejné pozvání od nejlepšího výrobce fotoaparátů – značky Nikon (tedy z mého pohledu a zkušenosti) na velice zajímavý workshop, zaměřený na foodfotografii spojenou s foodstylingem.  No, a jelikož je to toto pro mne už několik let...
KUCHAŘKA pokřtěna a poslána do světa…..

KUCHAŘKA pokřtěna a poslána do světa…..

Začátkem září vyšla moje první kuchařka s názvem Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl. Toto je informace poměrně stará a relativně známá tomu, kdo mě sleduje na blogu, FB či Instagramu. Poprvé jsem ji měl možnost představit na Biodožínkách, o kterých...
Sonnentor- exkurze ve firmě kde roste radost….

Sonnentor- exkurze ve firmě kde roste radost….

Začátkem tohoto týdne jsem se zúčastnil velice příjemné exkurze ve firmě Sonnentor. Vydaly jsme se hodně brzo ráno, jelikož nás čekala hodně daleká cesta po nevyzpytatelné dálnici D1. Firma se lokalizuje na jižní Moravě ve vinařském kraji v Čejkovicích nedaleko...
Cesta za panenským medem do předhůří Českého lesa

Cesta za panenským medem do předhůří Českého lesa

Med vyráběný v České republice je různé kvality, barvy, ale také rozdílné chuti. Mnoho medu se k nám také dováží a jeho kvalita je někdy dost žalostná. Já mám med velice rád a pokud možno si vybírám kvalitní zdroj, o kterém něco vím. Již dříve jsem slyšel o medu...