Greenwayfood

by Petr Klíma

Opět jsme vařili na Biodožínkách

Opět jsme vařili na Biodožínkách

Rok se s rokem sešel a my jsme se měli opět možnost přemístit z naší základny dejvické restaurace do berounského údolíčka vesnice Nenačovic, abychom Vám na tradičních Biodožínkách předvedli svůj kuchařský um naživo. V nezměněné sestavě z minulého roku, jsme v 11 hodin...
Jak se křtily novinky z redakce Smart press ve Stromovce…

Jak se křtily novinky z redakce Smart press ve Stromovce…

V minulém týdnu jsme se s celou rodinou vydali do pražské Stromovky, přesně řečeno do kavárny Domeček (Domus Vitae) abychom v kruhu známých a novinářů vypustili do světa nové a překrásné tituly Nakladatelství Smart press, které spolu náramně souvisí a doplňují se.    ...
Podzim na farmě a na trhu

Podzim na farmě a na trhu

Foto: Jiří Grégr Podle mě i podle mého farmáře je podzim nejplodnějším obdobím celého roku a časem největší hojnosti. Zajímavé je i to, že ještě počátkem podzimu se na čáslavské farmě u Jamborů stále připomínají i předchozí roční období, jaro a léto současně. Stále se...
Nikon škola- jak fotit jídlo a foodstyling

Nikon škola- jak fotit jídlo a foodstyling

Minulý týden jsem dostal neobyčejné pozvání od nejlepšího výrobce fotoaparátů – značky Nikon (tedy z mého pohledu a zkušenosti) na velice zajímavý workshop, zaměřený na foodfotografii spojenou s foodstylingem.  No, a jelikož je to toto pro mne už několik let...
KUCHAŘKA pokřtěna a poslána do světa…..

KUCHAŘKA pokřtěna a poslána do světa…..

Začátkem září vyšla moje první kuchařka s názvem Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl. Toto je informace poměrně stará a relativně známá tomu, kdo mě sleduje na blogu, FB či Instagramu. Poprvé jsem ji měl možnost představit na Biodožínkách, o kterých...