Greenwayfood

by Petr Klíma

Cesta za panenským medem do předhůří Českého lesa

Cesta za panenským medem do předhůří Českého lesa

Med vyráběný v České republice je různé kvality, barvy, ale také rozdílné chuti. Mnoho medu se k nám také dováží a jeho kvalita je někdy dost žalostná. Já mám med velice rád a pokud možno si vybírám kvalitní zdroj, o kterém něco vím. Již dříve jsem slyšel o medu...
Exkurze ve firmě Agrimex  -zpracování letošního špenátu z Polabí

Exkurze ve firmě Agrimex -zpracování letošního špenátu z Polabí

  Žijeme v době, kdy se při výběru potravin neustále mluví o čerstvé zelenině, farmářských produktech, pečivu bez éček nebo masa bez antibiotik. Když se zaměříme pouze na zeleninu, je celkem pochopitelné a vědecky dokázané, že čerstvá zelenina je pro nás nejlepší,...
Tržnice Sapa- Malá Hanoj na okraji Prahy

Tržnice Sapa- Malá Hanoj na okraji Prahy

S myšlenkou, že bych měl navštívit vietnamskou tržnici Sapa v pražské Libuši, jsem koketoval už hodně dlouho. Poprvé jsem se o tomto místu dozvěděl od gurmána Pavla Maurera, který občas navštíví naši restauraci v Dejvicích. Vždy prohodíme několik slov a jednou padla...