PK | Led 29, 2017 |
Zde je jeden poměrně známý a tradiční italský recept na Panzanellu, který jsem vyzkoušel z kuchařky s názvem Italská veganská kuchařka. Tuto knihu vydal v roce 2015 rakousky lékař a psychoterapeut Ruediger Dahlke. Musím říct, že je to salát báječný, a velice jsem si...
PK | Zář 24, 2016 |
Na salátu Coleslaw není nic moc složitého, i když možná na něm může být něco nevšedního, především co se surovin týče. V první řadě bych vypíchnu zelí, které je na tento salát nejideálnější. Je to zelí špičaté, které je především měkčí od klasického.Třeba oproti...
PK | Zář 2, 2016 |
Ve chvíli, kdy se rozhodnete nejíst maso (nebo ho i třeba jen omezit), váš jídelníček by se měl stát o to pestřejší. Váš příděl zeleniny, sacharidů a bílkovin by měl být vyvážen a nemělo by v něm nic chybět. Salátová miska by vám měla poradit, co všechno si můžete...
PK | Čvc 24, 2016 |
Na kvašáky si pamatuji už jako dítě, každý rok jsme je pojídaly v parných dnech u grilovaček a nejen tam. Můj táta je dělá každý rok po celé léto, vždy se na ně těším, jsou neodolatelné ale hlavně velice osvěžující. Každý je zřejmě dělá trochu jinak, ale některé...
PK | Čvc 19, 2016 |
Romanesko neboli kvěkolice je druh brukve, která se tvarem podobá květáku a barvou brokolici. I proto také ten směšný český název. Tato vzhledově bizarní zelenina původem z Itálie obsahuje spoustu vitamínů, které jsou však obsažené především v syrové podobě. I proto...