PK | Bře 6, 2016 |
O kvašené zelenině se napsalo mnoho především v pozitivech. Toto zpracování a uchovávání zeleniny je dávno osvědčený způsob, jak přes zimu dodávat tělu vitamíny včetně probiotických bakterií. Mléčné kvašení neboli fermentace (jak se tento způsob nazývá) zlepšuje...
PK | Led 3, 2016 |
Vaječný salát jsme jedli vždy po Velikonocích. Bylo ho tolik, až nám lezl i z uší 🙂 . Tento salát je nejen chutný, ale také velice lehký. A opět budete překvapeni, že „voní“ po vajíčkách, i když tam žádné není. Jak je to možné? No přece díky černé soli. Ta tuto „vůni“...
PK | Pro 13, 2015 |
Recept na tento výborný salát jsem vymyslel úplně na počátku, kdy jsem se tvorbě receptů začal věnovat. Až nyní se k němu dostávám, abych ho zveřejnil. Přiznám se, že pohanku můžu jíst kdykoliv – ať už jako hlavní ingredienci salátu nebo za tepla jako vydatnou, i když...
PK | Pro 13, 2015 |
Zelný salát s mrkví a koprem je už trochu nuda, proč tedy nevyzkoušet něco více odvážného a hlavně pikantního? 5 porcí Doba přípravy 50 minut Doba přípravy 50min. Budeme potřebovat 600 g bílého zelí 1 malá žlutá paprika 1 malá červená paprika 2 stonky jarní cibulky 20...
PK | Pro 13, 2015 |
Toto je lehce odlišná, ale zajímavá verze salátu s původním názvem Waldorf, tentokrát se sójovým jogurtem a pekanovými ořechy. 4 porce Doba přípravy 30 minut Budeme potřebovat pár stonků řapíkatého celeru 1 mrkev 1 jablko 2 hrstky červených hroznů 2 hrstky zelených...