Greenwayfood

by Petr Klíma

Thajská zeleninová polévka  s bílým tempehem

Thajská zeleninová polévka s bílým tempehem

Thajská kuchyně disponuje spoustou výtečných a zajímavých pokrmů, které si rád připravuji. Mezi moje favority mohu zařadit thajskou „kuřecí“, která je příjemně pikantní se smetanovým nádechem po kokosovém mléku. No a právě naturální – bílý tempeh v tomto receptu...
Sabží s tempehem, kešu a růžičkovou kapustou

Sabží s tempehem, kešu a růžičkovou kapustou

Toto lahodné a mírně pikantní jídlo se vyznačuje jednou specifickou surovinou, kterou bych vám rád v krátkosti představil. Tempeh jste už možná někde jedli, většinou se v kuchyních používá uzený či smažený. Abych pravdu řekl, obě tyto verze mi připadají poměrně těžké,...
Žitné halušky  se zelím a tempehem

Žitné halušky se zelím a tempehem

Tento recept již sklidil úspěch na všech frontách. Na Biodožínkách, různých webových stránkách, blozích a nevím kde ještě J. A proto nesmí chybět ani na mém blogu. V receptu proběhly drobné úpravy toho, co se dalo ještě vylepšit.      6 porcí doba přípravy...
Jáhlový džuveč s tempehem

Jáhlový džuveč s tempehem

Jáhly opět v akci, tentokrát v neodolatelné verzi receptu tureckého původu. Na internetu najdete nepřeberné množství receptů tohoto druhu, různých verzí a kombinací převážně s masem. Moje verze je na způsob lečo pánve s uzeným tempehem a tradiční rýži zde nahrazují...
Celerový perkelt  s uzeným tempehem

Celerový perkelt s uzeným tempehem

Celer v hlavní roli maďarského pokrmu provoněný uzeným templem s paprikami a rajčaty. Budete překvapeni, jak rychle je tento pokrm připravený. 4-5 porcí Doba přípravy 45 minut Budeme potřebovat: 400 g očištěného celeru 1 balení uzeného tempehu 2 větší cibule 3 papriky...