Greenwayfood

by Petr Klíma

Italský salát s uzeným tempehem

,
Italský salát s uzeným tempehem

Javanská specialita tempeh z fermentovaných sójových bobů ve velice lahodném salátu. Opět je tu evergreen posledních týdnu v naší restauraci. Je to jednoduché a ingredience velice dostupné.

Počet porcí 2

Doba přípravy 70 minut

Budeme potřebovat:
1 balení uzeného tempehu
1/2  římského salátu
1/2 žluté papriky
hrstka nakládaných sušených rajčat
1 malá červená cibule
1 lžíce sušeného oregana
1 hrstka čerstvé bazalka
1 stroužek česneku
olivový olej
mořská sůl
mletý pepř

Návod:

  1. Do mísy nakrájíme nahrubo tempeh, římský salát, na malé kousky nakrájenou papriku, rajčata a na klínky cibuli.
  2. Zasypeme bylinkami, přidáme utřený česnek, zakápneme olejem, osolíme, opepříme, zlehka zamícháme a můžeme podávat.

Můj tip:

Před přípravou můžete také tempeh zlehka osmahnout na pánvi, poté nechat vychladnout.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

10.12.2019

Share This