Greenwayfood

by Petr Klíma

Špenát se zelenou čočkou a orient tofu s praženým sezamem

Špenát se zelenou čočkou a orient tofu s praženým sezamem

Tak tu máme opět období, kdy se k nám do kuchyně dostává mlaďoučký jarní špenátu a proto jsem si připravil pár nevšedních receptů. První v řadě je právě tento s tmavozelenou čočkou a opékaným tofu. No a právě třeba na tofu jsem tentokrát použil jednu z kořenících...
Smetanová omáčka se smrži a opékaným tofu

Smetanová omáčka se smrži a opékaným tofu

Smrže spolu s kačenkami patří mezi první trofeje houbařské sezóny. Ne každý je však zná a sbírá. Začínají většinou růst začátkem března a můžeme v lese najít zhruba do května. Jejich struktura a zvláštní vzhled žeber připomíná včelí plásty. Já je teda v lese...
TOFU v CIDER těstíčku v tortille s avokádovým dipem

TOFU v CIDER těstíčku v tortille s avokádovým dipem

Dnes si opět vytvoříme jídlo ze skvělého cideru od F.H. Prager. Těstíčko je na styl klasického pivního, které je hodně populární na britských ostrovech. Napadlo mě zabalit osmažené tofu do pšeničné tortilly na způsob tacos. Samozřejmě nesmí chybět omáčka z avokáda,...
Svěží dortík s kokosovým krémem a rebarborou

Svěží dortík s kokosovým krémem a rebarborou

Když dělám dezerty, dbám na to, aby neobsahovaly příliš mnoho cukru. U tohoto to nebylo lehké, jelikož rebarbora je velice kyselá a cukr prostě potřebuje. V korpusu žádný cukr není, sladí ho pouze rozinky s rozmixovaným banánem.Krém kromě tofu obsahuje můj milovaný...
Smetanové špagety s kopřivami a ořechy

Smetanové špagety s kopřivami a ořechy

Tento recept je druhý v pořadí z kopřivové série, další inspirace jak na tuto bylinku. Už jsem si tak dlouho nepošmákl, každá chuť na svém místě. Kopřivy jsou nyní nejvíc aktuální bylinou, která vás spálí kam si lehnete 🙂 . Jak jsem je trhal tak mě píchali i přes...