Greenwayfood

by Petr Klíma

Restované asijské ředkvičky s arašídy a sezamem

Restované asijské ředkvičky s arašídy a sezamem

Ředkvičky jsem doposud jedl pouze v salátu nebo na chlebu s pomazánkou. Poprvé jsem je zkusil podusit v asijském duchu a nedopadlo to vůbec zle. Navíc to trvalo jen chvíli a měl jsem na stole výtečný a lehoučký oběd pro dva. 2 porce Doba přípravy 30 minut+ marinovaní...
Bezva-jíčková  pomazánka

Bezva-jíčková pomazánka

  Pomazánka od nepoznání od klasické vaječné. Právě v předvelikonočním čase se tato pomazánka bude nejvíce hodit. Opět zde najdete surovinu zvanou černá sůl – kala namak nebo také sanchal – jak jí v Indii nebo Pákistánu nazývají. Ve skutečnosti vůbec černá...
Zeleninová miso polévka s kulatozrnnou rýží

Zeleninová miso polévka s kulatozrnnou rýží

Udělat velice zdravou tradiční miso polévku není žádná věda a myslím, že by ji měl co nejdříve každý vyzkoušet. Právě v těchto sychravých dnech může sloužit jako životabudič, který podpoří Vaši imunitu. Než však začneme, je potřeba pořídit ve zdravé výživě či...
Kmínová polévka s kukuřičnou krupicí a tofu vejcem

Kmínová polévka s kukuřičnou krupicí a tofu vejcem

Na začátku mé kariéry, když jsem nastoupil do kuchařského učení, vařil jsem na praxi, kterou jsem absolvoval v brněnském hotelu International, zpočátku jen klasické polévky. Jedna z nich, klasika českých jídelen, na kterou musím zavzpomínat, je bezesporu kmínová...
Tofu žemlovka s hruškami,  vlašskými ořechy a zázvorem

Tofu žemlovka s hruškami, vlašskými ořechy a zázvorem

Zemlbába neboli žemlovka je recept, na který jsem se chystal už docela dlouho. Tak stejně dlouho jsem však přemýšlel, jak to udělat, aby byla jednak veganská, ale také něčím neobyčejná. Napověděly mi právě dozrávající hrušky i nedávná sklizeň ořechů. Tvaroh zde...