Greenwayfood

by Petr Klíma

Uzená kroupová polévka

Uzená kroupová polévka

Klasická masitá uzená polévka se vaří převážně v jižním Tyrolsku, odkud nemá asi až tak daleko k nám, možná proto je u nás poměrně populární. Já pro vás opět připravil tuto velice jednoduchou vegetariánskou verzi, kde hlavní roli kromě krup a zeleniny hraje uzené...
Tofu s mrkví na růžovém pepři  s pohankovými nočky

Tofu s mrkví na růžovém pepři s pohankovými nočky

V toto receptu si vyzkoušíte dvě věci najednou. V první řadě jak smysluplně využít můj oblíbený růžový pepř, takový pepř vůbec nepálí a spolu s rajčaty vytváří nevšední chuť, nemusíte se proto bát, pokud nejste vyznavači pikantních jídel. V druhém případě dáme...
Květákový mozeček s uzeným tofu

Květákový mozeček s uzeným tofu

Zajímavý tradiční český pokrm ve veganské verzi, kde typickou chuť a vůni vajec nahrazuje kombinace kmínu a kurkumy s černou solí. Skvělý jen tak posypaný pažitkou s celozrnným chlebíkem. 4 porce doba přípravy 45 minut Budeme potřebovat: 2 menší cibule olivový olej 1...
Restované asijské ředkvičky s arašídy a sezamem

Restované asijské ředkvičky s arašídy a sezamem

Ředkvičky jsem doposud jedl pouze v salátu nebo na chlebu s pomazánkou. Poprvé jsem je zkusil podusit v asijském duchu a nedopadlo to vůbec zle. Navíc to trvalo jen chvíli a měl jsem na stole výtečný a lehoučký oběd pro dva. 2 porce Doba přípravy 30 minut+ marinovaní...
Bezva-jíčková  pomazánka

Bezva-jíčková pomazánka

  Pomazánka od nepoznání od klasické vaječné. Právě v předvelikonočním čase se tato pomazánka bude nejvíce hodit. Opět zde najdete surovinu zvanou černá sůl – kala namak nebo také sanchal – jak jí v Indii nebo Pákistánu nazývají. Ve skutečnosti vůbec černá...