Greenwayfood

by Petr Klíma

Cuketový salát s jogurtem a hořčicí

, ,
Cuketový salát s jogurtem a hořčicí

Věděli jste, že se cukety dají jíst syrové, stejně jako třeba okurky? Tentokrát jsem zvolil k cuketě dresink, který děláme i u nás v restauraci. Salát je jednoduchý ale hlavně osvěžující.

 

 

 

Počet porcí  4
Doba přípravy 15 minut

Budeme potřebovat:
2 mladé barevné cukety
hrstka čerstvých listů máty
4 lžíce sójového jogurtu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce hrubozrnné hořčice (nebo kremžské)
lžíce citrónové šťávy
mořská sůl
mletý pepř
pažitka na posyp

Návod

  1. Cuketu nastrouháme do větší mísy na plátkovém struhadle.
  2. Do malé misky vsypeme nasekanou mátu a zbytek surovin na dresink. Rozmícháme lžičkou.
  3. Dresink přimícháme k cuketám a dle potřeby dosolíme.
  4. Posypeme pažitkou.

 

 

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

9.7.2017

Share This