Greenwayfood

by Petr Klíma

Hanácky salát z čerstvého zelí s uzeným tofu

Hanácky salát z čerstvého zelí  s uzeným tofu

Základem každého hanáckého salátu je červené zelí, většinou tedy kysané. Já ho tentokrát udělal ze zelí čerstvého, je k sehnání skoro všude a je poměrně levné. Mezi recepty na hanácký salát najdete různé verze, které se od sebe liší jen nepatrně. Je tedy na vás, jaké zelí použijete. Já tento salát obohatil třeba o uzené tofu, červenou cibulku, a aby byl mírně odlehčený, použil jsem i sójový jogurt. Hodilo by se i trochu křenu, možností je prostě více.

Počet porcí 5
Doba přípravy
45 minut

Budeme potřebovat:
500 g čerstvého červeného zelí
1 mrkev
200 g uzeného tofu
2 stroužky česneku
½ červené cibule
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička soli
150 g sojanézy
150 g sójového jogurtu
malá hrstky nasekané petrželky
mletý pepř

Návod:

  1. Zelí nakrájíme na krátké nudličky, pokapeme citronem, osolíme a rukou pomačkáme, aby trochu změklo a bylo i chutnější.
  2. Mrkev a tofu strouháme na hrubém struhadle, přisypeme do zelí, přidáme utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli, sojanézu, jogurt, ochutíme pepřem a důkladně zamícháme. Salát je dobré nechat půl hodinky zaležet.

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

17.2.2018

Share This